BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
HABER /  DÜNYA

Atattürk’ün benzerine yoğun ilgi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken oyuncu Nejdet Bardak’a, 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir’i ziyareti sırasında vatandaşl...

Abone ol

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken oyuncu Nejdet Bardak’a, 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir’i ziyareti sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Anıtkabir’de yoğun bir ilgi ile karşılaşan Bardak özellikle çocukların gözdesi oldu. 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir’de Atatürk’e saygı duruşunda bulunmak için geldiğini ifade eden Bardak şöyle konuştu:
“Temsili bir Atatürk görevi üstlenmekteyim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kendi düzenlediğim sunumlarla etkinlikler yaptım. Basının karşısında ilk defa Atatürk’ün oynadığı Sarı Zeybeği canlandırdım. Ben bu durumdan onur duyuyorum gurur duyuyorum. Allah’ın verdiği bir lütuf olsa gerek. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf ediyorum. Çoğu insanlar hayretler içerisinde kalıyor, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Sarılıp ağlayanlar bile var. Hatta siz Atatürk’ün kardeşi misiniz diye soranlar bile var. Atatürk olmam mümkün değil. Atatürk gibi yaşamak, düşünmek ve devrimleri doğrultusunda yaşamak bir prensibimdir. Bütün yaşamın boyunca sokaktaki yürüyüşümden tutun her türlü tutum ve davranışlarımı konuşmalarımı itinalı bir şekilde Atatürk’e yakışır bir şekilde yapmaya çalışıyorum.”
Bugüne kadar ilgili herhangi bir film teklif olmadığının altını çizen Bardak, “Ben bütün kendi gayretlerimle imkanlarımla bu konuları gerçekleştirmeye çalışıyorum. Sinema dünyasından gerek kurum ve kuruluşlardan tekliflere açığım. Her yerde varım” şeklinde konuştu.
Bardak konuşmasına şöyle devam etti:
“Atamızın huzurundayız. Ebediyete kadar koruyacağımız andımızı tekrardan yenilemeye geldik. Ben Atatürk’ü temsilen çıkıyorum, Atatürk olmam mümkün değil. Atatürk gibi yaşamak, düşünmek ve devrimleri doğrultusunda yaşamak bir prensibimdir. Bütün yaşamın boyunca sokaktaki yürüyüşümden tutun her türlü tutum ve davranışlarımı konuşmalarımı itinalı bir şekilde Atatürk’e yakışır bir şekilde yapmaya çalışıyorum.”
(İHA)