BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,57
ALTIN 2.385,96
HABER /  EKONOMİ

Atasaydan kuyumculara Garanti

Tektaş yüzüğe taksit kampanyasıyla büyük sükse yapan Atasay yeni bombayı kuyumcular için patlattı.

Abone ol

Garanti ile işbirliğine giden Atasay, Altın Anahtar paketiyle krizdeki kuyumculara kredi desteği sağladı.

Türk kuyumculuk sektörünün önde gelen şirketlerinden Atasay Mücevher Grubu kriz nedeniyle daralan kuyum sektörünü canlandırmak için dünyada da ilk özelliği taşıyan bir modele imza attı.

Atasay Mücevher Grubu ve Garanti Bankası’nın arasında yapılan anlaşma ile hayata geçen Altın Anahtar paketi ile kuyumculara finansal destek, satış ve pazarlama desteği ile fiyat cazibeli ürünler konusunda çözüm üretildi.

Projenin finansal destek ayağında, Atasay ve Garanti Bankası, ortak bir finansman sistemi kurarak anlaşma imzaladı. Sektörde büyük ilgi uyandıran Altın Anahtar modeli ile ilgili detaylar, 20-26 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek toplantılar ile perakendeci kuyumculara aktarılacak.

SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK

ATASAY Mücevher Grubu bünyesinde yer alan Atasay Kuyumculuk ve Asgold Kuyumculuk’un Garanti Bankası ile ortaklaşa uygulamaya koyacağı yeni paketle, kuyum sektörüne büyük bir canlılık gelmesi hedefleniyor.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Türkiye'de kuyum sektöründe ilk defa uygulanacak ve dünyaya örnek olacak çözüm paketi, sektöre, finansal destek, pazarlama ve satış desteği ile fiyat cazibesi olan ürün gamı olmak üzere 3 ayakta destek sunuyor. Atasay Mücevher Grubu ile Garanti Bankası, Altın Anahtar formülünün finansal ayağında, sektöre kredi desteği sunmak üzere işbirliği anlaşması imzaladı. Kuyumcuların Atasay’dan alacağı altının Garanti tarafından kredilendirileceği model çerçevesinde kuyum sektörüne, 60 milyon dolarlık kredi desteği sağlanacak. Atasay Başkanı Cihan Kamer, Altın Anahtar formülünün kendilerine ve Garanti Bankası’na ait olduğunu belirtti. Bu konuda Garanti Bankası’nın desteğini alarak sistemi finansal açıdan güçlendirdiklerini ifade eden Kamer, bu modelin tüketici odaklı çağdaş perakendecilik anlayışının bir ürünü olduğunu söyledi.

PAKETİN KİLİT NOKTASI KREDİLENDİRME OLACAK

Paketin en önemli ayağının kredilendirme olduğunu söyleyen Atasay Grubu Başkanı Cihan Kamer ‘Türkiye’de altın sektöründe ilk ve tek olan yeni çözüm paketinin ilk ayağı, kredilendirme çözümü olacak. Kredilendirme çözümü ile daralan sektörün önünü açmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki bu model sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya örnek olacak’ dedi. Bu modelle herkesin kazanacağını söyleyen Kamer ‘Projede Garanti Bankası’nı seçtik çünkü bize ürün değil, sektörün yapısına ve ihtiyaçlarımıza uygun çözüm yarattılar. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen’e de teşekkür ederim’ dedi.