BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,77
ALTIN 2.402,41
HABER /  SPOR

Alex olaylı derbiden utandı

Sakatlığı nedeniyle bir süredir F.Bahçe’den ayrı kalan Alex de Souza, olaylı G.Saray derbisini, "Rezalet" olarak niteledi.

Abone ol

Fenerbahçe TV’de "Kaptan Köşkü" programına katılan Alex, gerek maç öncesi, gerekse maç sonunda çıkan olaylara değinerek, "Bunları görmekten utanç duydum. Bence olayların içinde bulunan tüm oyuncuların suçu var, ama oyuncuların birbirine karşı şiddet uygulaması beni en çok şaşırtan şeydi" dedi.

Alex, şunları söyledi: "Beş senedir Türkiye’deyim. Türkiye’de oynanan büyük maçlardan önce nedense bir düşmanlık havası oluşuyor. Ancak kimse birbirine düşman değil. Bu ortam maalesef oluşturuluyor. Nefret oluştuğunda da bu görüntüler ortaya çıkıyor. Sporda hiçbir zaman nefret olmamalı. F.Bahçe, G.Saray veya Beşiktaş taraftarı rakip takım üzerinde baskı oluşturmak istiyorsa bunu tabii ki yapmalı ama bu hiçbir zaman düşmanlık seviyesine gelmemeli. Her takımın hedefi var ama düşmanca davranma tavrından uzaklaşılmalı diye düşünüyorum."

Ankaraspor maçında dekor olmak istemem

F.Bahçe’nin Brezilyalı kaptanı, sakatlığı nedeniyle yarınki Ankaraspor maçında forma giyemeyeceğini açıkladı. Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında 21 Nisan Salı günü deplasmanda Sivasspor ile yapacakları maç için şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Alex, şöyle devam etti:

"Tedaviye göre karar verilecek. Çünkü bu saatten sonra takımda yer alacak oyuncularımızın tüm maçlarda kendini yüzde 100 göstermesi gerekiyor. İlk 11’de görev yapan arkadaşlarımız içerisinde sakat ve cezalılar var. Sezon başından beri forma giyme imkanı olmayan oyuncularımıza da bu dönemde yapabileceğimiz en önemli şey onlara destek vererek güven duyduğumuzu hissettirmek olacaktır.

Türkiye Kupası’nı kazanmalıyız

Bu yüzden Ankaraspor maçında sahada dekor olmak istemiyorum. Ben oynadığım zaman sonucu değiştiren adam olmak istiyorum. Ligde gerideyiz ve rakiplerimize bağımlıyız. Bundan sonra oynayacağımız her maçı kazanarak rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Türkiye Kupası’nda ise turu geçeceğimizi zannediyorum. Eğer turu geçersek muhtemelen Beşiktaş ile final oynayacağız. Amacımız uzun yıllardır alınamamış Türkiye Kupası’nı müzemize getirmek."