BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'dan muhalefeti kızdıracak çıkış

Beşir Atalay, AK Parti'nin adayının belli olduğunu söyledi. Atalay, muhalefetin aday arayışlarını ise beyhude çaba olarak nitelendirdi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP lideri Bahçeli'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesini değrlendirdi. Çıkaracakları adayın bir şanslarının olmadığını söyleyen Atalay, muhalefetin aday araşını ise "beyhude çalışma" olarak nitelendirdi.
 
Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Güç Birliği Toplantısı için geldiği Kırıkkale'de, basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı adayını belirleme temasları çerçevesinde bugün TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesiyle ilgili sorular üzerine şöyle konuştu:
 
"YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK YAPTILAR"
 
"Bildiğiniz gibi her ne kadar bir araya gelip, 'Biz ittifak yapıyoruz' demeseler de bu iki parti ana muhalefet ve diğer muhalefet, bazen biz 'Yavru muhalefet' de diyoruz, ikisi aslında görünmez bir ittifak ve koalisyonu yaptılar yerel seçimlerde. Yani birbirinin adaylarına bir anlaşma ile destek verdi. Ankara'da MHP eski Büyükşehir Belediye Başkan adayını CHP aday yaptı. MHP de ona destek verdi. CHP potansiyeli MHP'ye destek verdi. Birçok şehirlerde bunlar oldu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ilerletmek istiyorlar.

PROVAYDI DEĞERLENDİRMESİ

Esasen yerel seçimlerdeki o değişik illerde kimi yerde çok belirgin, kimi yerlerde daha az şekilde cereyan eden o ittifak ve koalisyon aslında 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi için bir provaydı' diyenler ve değerlendirenler de var. Bunu da öyle değerlendiriyorum doğrusu. Normal görüyoruz. Bugün bir görüşmeler oldu. Zaten çatı adayı şeyini iki taraf da kabul ediyor. İkisinin de tek başına çıkaracağı adayının bir şansı yok. Dolayısıyla birleşerek Ak Parti'nin adayı karşısına nasıl bir güç olur çabası içindeler. Ama biz doğrusu o konuda beyhude çalışmalar gibi görüyoruz. Tabii ki aday çıkaracaklar, biz de 'Geç kaldılar' diyoruz. Biraz da bekliyoruz, muhalefet artık adayını çıkarsın çünkü o konuda çalışmalarımızı yürüttük. Çok değerlendirmeler yaptık. İstişareler yaptık. Sonuca geldik. Bizim adayımız belli. Ama erkenden açıklamıyoruz. Muhalefetin adayını görelim politikasını ve çıkaracağı adayı görelim."
 
Atalay, gazatecilerin adaylarıyla ilgili ısrarlı soruları üzerine, resmen açıklanmadan adaylarının ismini vermelerinin söz konusu olmadığını söledi.