BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Atalaydan Kamu-Sene ziyaret

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız'ı, Konfederasyon Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Abone ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Bölgenin feodal yapısı ve ekonomik sorunlarıyla ilgili açılımlar gerçekleşmediği sürece, gerçekleştirilmek istenen açılımının terör örgütü ve Türkiye'nin bölünmesi için çalışan kötü niyetlilerin malzemesi olacağı endişesini taşıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız'ı, Konfederasyon Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Bakanlık Müsteşarı Osman Güneş'in de katıldığı ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Atalay, Akyıldız ve beraberindekilere, “demokratik açılım” süreciyle ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi sunduklarını söyledi.

Sendika yöneticilerine teşekkür eden Atalay, çalışmaların geniş katılım ve mutabakat zemininde yürütülmesine özen gösterdiğini, çabalarının bu yönde olduğunu ifade ederek, görüşlerini aldığı sendika yöneticileriyle ilerleyen zamanda yine görüşmeler yapılabileceğini kaydetti.

Atalay, “Çalışmaları kendilerine anlattım. Çalışmalardaki hassasiyetlerimizi paylaştım” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız da Bakan Atalay'ın ziyaretini “çok anlamlı” bulduklarını belirtti.

Türkiye'de yıllardır on binlerce insanın canına ve kanına mal olan bir terör sorunu bulunduğunu ifade eden Akyıldız, herkesin terörün bitmesini, akan kanın durmasını, dostça, kardeşçe, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeyi arzu ettiğini vurguladı.

Sorunlara doğru teşhis konulursa çözümün de bulunacağına işaret eden Akyıldız, eksik ve yanlış teşhisin sorunları çözmekten çok daha büyük sorunların doğmasına neden olabileceğine dikkati çekti.

“SORUNU TÜM YÖNLERİYLE, BÜTÜNCÜL ŞEKİLDE ELE ALMALIYIZ”

Akyıldız, sorunun ekonomik, siyasi, hukuki ve sosyal boyutları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu nedenle sorunu tüm yönleriyle, bütüncül şekilde ele almak zorundayız. Bizler bugün bu bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın çağdaş eğitim imkanlarından faydalanmasını sağlamayı konuşmalıyız. Bu bölgelere nasıl okul yapacağımızı, nasıl hastane yapacağımızı, buralara öğretmen, doktor ve memurlarımızın neden gitmek istemediğini konuşmalıyız.

Devlet ile milleti bir araya getirecek ve kaynaştıracak tek unsun memurdur, kamu hizmetlerinin eksiksiz sunumudur. Devletin şefkatli ellerinin bölge halkına uzanması için yatırımların artması şarttır. Bu nedenle bölgedeki kamu çalışanlarının sorunlarını, kamu hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları çözmek zorundayız. Bu bölgelerdeki vatandaşlarıma nasıl yeterli sağlık hizmeti sunacağımızı tartışmalıyız. Buralardaki işsizliğe, yoksulluğa, açlığa, ihmale çözüm aramalıyız. Etkin temelli yaklaşımlar kimseye insanca bir hayat garantisi sağlamıyor. Bölge insanımızın sorunu açlık, işsizlik, eğitimsizlik, doktorsuzluktur. Bu nedenle bölge halkının gerçek sorunlarına yönelmek zorunluluğu vardır. Bölge halkının sorunlarını çözmeye yönelik bir uygulama olmadığı sürece, hiçbir girişimin barışa, kardeşliğe, insanca yaşamaya, hizmet edeceği kanaatinde değiliz.”

Akyıldız, “bölgenin feodal yapısı ve ekonomik sorunlarıyla ilgili açılımlar gerçekleşmediği sürece, mevcut durum ve gerçekleştirilmek istenen açılımının terör örgütü ve Türkiye'nin bölünmesi için çalışan kötü niyetlilerin malzemesi olacağı endişesini taşıdıklarını” dile getirdi.

Bircan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin “tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil” temelinde 72 milyon nüfusu ile bir bütün olarak ilelebet payidar kalacağına inançlarının tam olduğunu vurguladı.