BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.434,67
HABER /  GÜNCEL

Atalaya etnik kimlik uyarısı

İçişleri Bakanı Atalay'ın açılım turlarında ikinci parti ziyareti DP'ye oldu...

Abone ol

Kürt açılım turlarında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ikinci parti görüşmesi DP'ye oldu. Cindoruk'un genel başkanı olduğu DP görüşmede'etnik kimlik' uyarısının altını çizdi...

DP, etnik ayrıştırmanın tehlikeli olacağına işaret ederek "Aynı milletin kardeşleri birbirlerini olduğu gibi kabul ederler, kimliklerini sorgulamazlar" dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la görüşen Atalay 1 saat süren görüşme sonrası şöyle konuştu:

"Değerli tecrübeli devlet adamı Cindoruk'la bir araya geldik... Bilgiler sunduk.. Kendilerinden hem bu safhada hem de daha sonraki safhalarda desteklerini istedik... 1 saat süren görüymemizde Cindoruk ve arkadaşlarının bize söylediklerinden çok istifade ettik.. Söyledikleri hususlar, uyarıları ve süreçle ilgili önerileri bizim faydalandığımız hususlar oldu. Bize gösterdikleri ilgi ve açık ifadelerle görüşlerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum."

Atalay, muhalefetin eleştirileriyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı..

CİNDORUK AÇIKLAMAYI KENDİ YAPMADI

Hüsemittin Cindoruk MHP ve CHP liderlerinin "Bizimle Başbakan niye görüşmüyor" tavrının aksine Atalay'a olumlu yanıt verdi. Ancak toplantı çıkışında açıklamayı kendi yapmamayı tercih etti ve sözü yardımcısına bıraktı.

Atalay'la yapılan görüşmenin içeriğini Hüsamettin Cindoruk'un yardımcısı açıkladı. DP'nin etnik kimlik konusunda tavrı net oldu... İşte DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Erhan'ın açıklaması:

"DP olarak biz kavga eden değil barışan bir Türkiye arzu ediyoruz. Bölücü, yıkıcı, binlerce yıllık muhabbetimizi, bu toprakların bize bahşettiği Allahü Teala'nın bize bir lütfu olan kardeşliğimizi bölücü her türlü girişime karşıyız.

Millet olmayı kardeş olmakla eşdeğer tutmaktayız. Kardeş olmak bu coğrafyanın zorlu yollarında omuz omuza yürürken kenetlenmeyle mümkün olur. Aynı milletin ferdi olan kardeşler birbirlerinin kimliklerini sorgulamazlar. Sadakat açısından yepyeni bir aidiyet referanslarının peşine düşmezler. Aynı milletin kardeşleri birbirini olduğu gibi kabul ederler, niyet sorgulamazlar.

Aynı milletin ferdi olan kardeşler bu milletin topraklarında kim daha fazla yaşama hakkına sahip diye sorgulamazlar..."