BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.509,75
HABER /  GÜNCEL

Atalay, ortak akılı arıyor

İçişleri Bakanı'nın Kürt açılımı turunda bugünkü durak STK'lardı...

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü. Atalay, 5 saat süren toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "demokratik açılım" çalışmaları sürecinde her türlü yaklaşımın, görüşün konuşulduğunu ifade ederek, "İşimiz, ortak aklı aramak, oluşturmak. Türkiye'nin geleceği için daha kardeşçe ve daha huzurlu günleri yakalamak için sadece ortak akıl değil, ortak vicdanlara da hitap etmemiz gerekiyor" dedi.

"Biliyorsunuz açık toplum biraz da örgütlü toplumdur" diyen Atalay, yemeğe, sürece katkı vereceğine inanılan sivil toplum kuruluşlarının davet edildiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin görüşmeye hazırlıklı geldiğini, bir kısmının yazılı raporlar hazırladıklarını, bir kısmının da daha sonra görüş vereceğini anlatan Atalay, "Son konuşmacılardan birisi, 'ne kadar sevinçliyim Türkiye normalleşiyor' dedi. Konuşuyoruz, dinliyoruz, her tür görüş, yaklaşım var. İşimiz, ortak aklı aramak, oluşturmak. Türkiye'nin geleceği için daha kardeşçe ve daha huzurlu günleri yakalamak için sadece ortak akıl değil, ortak vicdanlara da hitap etmemiz gerekiyor" dedi.

KİMLER KATILDI?

Toplantıda, Mülkiyeliler Birliği Vakfı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği, KA-MER Vakfı, KADER, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Ortak Platformu, MAZLUMDER, USAK, SETA Vakfı, TEPAV, Liberal Düşünce Topluluğu, Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği, Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Diyarbakır Demokrasi Platformu'ndan temsilciler yer aldı.

Yarın ise randevu şehit aileleriyle. Kürt açılımı kapsamında Diyarbakır'da yapılacak temasları ise Tarım Bakanı Mehdi Eker yürütecek. Eker salı günü Diyarbakır'a gidiyor.