BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Asuman Dabak hastalığı lenf bezi kitlesi son durumu nasıl?

Asuman Dabak'ın hastalığı ne, son durumu nasıl ve Asuman Dabak'a ne oldu soruları merak edildi. 6 Mart'ta lenf bezlerindeki kitle nedeniyle acilen hastaneye kaldırılan ve ameliyat olan oyuncu Asuman Dabak sevenlerini korkuttu. Doktorunun son yaptığı açıklamaya göre Asuman Dabak hastalığı yendi ve son sağlık durumu iyiye gidiyor.

Abone ol

Asuman Dabak hastalığı ne, Asuman Dabak'a ne oldu ve son sağlık durumu nasıl soruları merak edildi. Başarlı oyuncu dün sevenlerini üzen haberi ınstagram hesabından duyurdu. Lenf bezlerinde oluşan kitle nedeniyle acilen ameliyata gireceğini belirten başarlı oyuncunun son sağlık durumu nasıl, doktoru anlatttı.

ASUMAN DABAK HASTALIĞI NE: Oyuncu Asuman Dabak boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lenf bezlerinde oluşan kitle nedeniyle acil olarak ameliyata alındı. Durumunun ciddiyeti nedeniyle acil olarak ameliyata alınan Dabak, kararın kendisine açıklanmasının ardından takipçileriyle şu paylaşımı yapmıştı.

“Çok sevgili yol arkadaşlarım, doktorumun öngörüsüyle acilen ameliyata alındım. Doktorlarım, ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler. Beni böyle bir günde yalnız bırakmayan tüm dostlarıma ve sevenlerime ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Herkese sağlık dolu mutlu yarınlar diliyorum”

Özel bir hastanede tedavi altına alınan ünlü oyuncu Asuman Dabak sosyal medya hesabı Instagram'dan gelen ziyaretçilerinin fotoğrafını da paylaşmayı ihmal etmiyor.

LENF BEZLERİNDE OLUŞAN KİTLENİN NEDENLERİ:

Boyun Lenf bezleri vücudun hemen her bölgesine yayılmış olan lenfatik sistem adlı bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Çoğumuz, kulak altında, boyunun her iki tarafında, çene ve koltuk altlarında büyüyen bezelere yabancı değilizdir. Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Bunun nedeni içerisindeki savaşçı hücre (lenfosit- antikor) sayısının artmasıdır.

1 CM KADAR NORMAL: Genelde 1 cm çapına kadar olanlar normal kabul edilebilir. Daha büyükler mutlaka yakından takip edilmelidir. Boyunda çene altında, kulak ön ve arkasında, boyun orta hattı ve yanlarında, boyundaki en büyük kasın üst, orta ve altında gruplaşırlar. Baş boyunda her hangi bir yerde vücuda zarar verme potansiyeli olan bir olay varsa bu bezeler irileşir. Kanserlerin büyük kısmı lenf yollarıyla yayılmaya çalışırlar ve uzun süre boyun bezelerine takılırlar. Aslında bu durum vücuttaki diğer bölgeler için de geçerlidir. Genellikle kanserin çevresindeki bölgeye ait lenf düğümleri tutulurlar. Sonra geniş yayılım olur.

KRİTİK YAŞ SINIRI VAR MI: Her büyüyen lenf bezi karşısında endişeye kapılmanıza gerek yoktur. Çocuklarda genellikle enfeksiyonlar ön plandadır. Dişiniz apse yaptığında çene altınızda şişen bezeler veya bademcik enfeksiyonuna bağlı büyüyen bezeler bir süre sonra kendi kendilerine ortadan kaybolurlar.

40 yaşını geçenlerde enfeksiyonların yanında kanser de akla gelmeli ve bu yönde araştırma yapmalıdır. Boyun orta hattında bulunan tiroid bezi (guatr vs) hastalıklarıyla karıştırılmamalıdır.

ASUMAN DABAK KİMDİR: Asuman Dabak kimdir, Oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Asuman Dabak ; 1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar’da dünyaya geldi. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Tatlı Hayat dizisindeki “Menekşe” rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kuran sanatçı, hazır cevap oluşuyla tanınıyor.

Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda başlayan Asuman Dabak, Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi.

2006’da Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kurdu.

2007 yılında yakalandığı “rahim kanseri” hastalığı nedeniyle bir dizi ameliyat geçirdi. Hastalığı sebebiyle aoyuncu “taşıyıcı anne”lik için yasal yolların açılmasını istiyor.

Asuman Dabak, Çocukluk aşkı olan Avukat Ümit Birsel ile evlidir. Dabak’ın nikah şahitliğini, eski set arkadaşı Türkan Şoray yapmıştı.