BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Aslanların 3 kızı kurtardı iddiası

Afrika ülkelerinden Etiyopya’da 12 yaşında bir kızın, kendisini evlenmeye zorlamak için kaçıran adamın elinden aslanlar tarafından kurtarıldığı iddia edildi.

Abone ol

Amerikan Associated Press ajansının haberine göre önce aslanlar, sonra da polis ve ailesi tarafından kurtarılan kızın hikayesi, tanımadığı bir adam tarafından evlenmek üzere ıssız bir ormana kaçırılmasıyla başlıyor.

Sonrasında ise üç aslan, evlenmeye ikna olmadığı için adam tarafından sürekli işkenceye tabi tutulan kızı kurtararak ailesi gelene kadar ona gözcülük yapıyor. Hálá doğa inançlarının ve mitlerin hüküm sürdüğü Etiyopya yerlileri, aslanlar tarafından kaçırılan bakirenin zarar görmeden evine dönmesi üzerine olaya mucizevi anlamlar yüklüyorlar.

Polisler gelene kadar kıza gözcülük yapan aslanların sonra usulca çalıların arasında kaybolması, kızın ailesini ve yerel yönetcileri de şaşkına çeviriyor ve olay polis raporlarına aslanların kızın çığlıkları karşısında acıma duygusuna kapıldığından ona dokunmadığı yönünde yarı-mistik ifadelerle geçiyor. Ancak, bu raporu fazla iyimser bularak olayı araştırmaya koyulan uzmanlar, bu efsaneye inananları hayal kırıklığına uğratacak sonuçlar elde ediyor.

FARKLI GÖRÜŞ

Zooloji Profesörü Colonel Lemma Legesse, aslanların o an muhtemelen kıza saldırmak üzere olduğuna inanıyor, kızın sağ kurtulmasına ise iki farklı yaklaşım getiriyor: ‘Kızın ağlayışı aslan yavrusunun seslerine benzediğinden ona dokunmadılar veya aniden gelen polis sirenlerinin aslanların irkilip kaçmasına neden olduğu.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr