BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.428,37
HABER /  GÜNCEL

Aslan kardeşim Samast

Samast'ın Samsun'daki görüntülerinin yer aldığı ikinci bir kaset daha çıktı. Kasetin ele geçiriliş biçimi de tuhaf.

Abone ol

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi sonrasında başlatılan müfettiş soruşturmalarında yeni bir iddia daha gündeme geldi. Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Samsun'da muhafaza altına alınması sırasında başka görüntülerin yer aldığı ikinci kaset ortaya çıktı.

İddiaya göre, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Türk bayrağı önünde Samast'la birlikte poz veren polis ve jandarma görevlileriyle ilgili olarak incelemenin sonuna geldikleri günlerde Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne ait 155 polis imdat telefonuna ihbar geldi.
Kent merkezinde verilen üç ayrı adreste şüpheli paket bulunduğu yönünde gelen ihbar üzerine adreslere giden polis, ihbarda belirtildiği gibi üç ayrı paket buldu.

Cep telefonu ve sigara
Paketlerin içinde bulunan CD'lerde yapılan incelemede, yine Samast'la birlikte bazı jandarma görevlilerinin yer aldığı ve öncekinden daha farklı görüntülerin bulunduğu belirlendi.
Jandarma görevlilerince kayda alındığı öne sürülen görüntülerde zanlı Samast'ın elindeki sigarayı içtiği, yine elinde cep telefonu bulunduğu anlaşıldı. Samast'ın elinde Türk bayrağı bulunduğu sırada, bir kişinin "aslan kardeşim" şeklinde övgü sözleri söylediği, bir başka kişinin de "Ben resmi kıyafet giyeyim, öyle çektirelim" sözlerinin yer aldığı öne sürüldü.