BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.411,52
HABER /  GÜNCEL

Askeri Yargıtay'dan tutuklu generallere destek

Askeri Yargıtay Onursal üyesi Ali Fahir Kayacan, tutuklu generallerin emekliye sevkedilmelerinin yasalara aykırı olduğunu söyledi

Abone ol

Askeri Yargıtay Onursal Üyesi Ali Fahir Kayacan, YAŞ toplantısında tutuklu generallerin emekliye sevkedilecekleri iddialarıyla ilgili olarak, "Rütbe bekleme süresi doldurmamış hiçbir general, mevcut yasal düzenlemelere göre haklarında soruşturma ve dava olduğu gerekçesiyle emekliliğe sevk edilemez" dedi.

Kayacan, tutuklu generallerin emekliye sevk edilmesinin TSK Personel Kanunu'na göre mümkün olmadığını söyledi. Kayacan özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

"TSK Personel Kanunu'na göre subay 31 yıl görev yapabilir. 49 ve 65. maddelere göre rütbe bekleme süresini doldurmamış, hiçbir general emekliliğe sevkedilemez. Bu subayların TSK ile ilişiğinin kesilebilmesi için ancak disiplin ve ahlak yönden sıkıntılı bir durum olmalıdır. Generallerin de böyle bir durumu olmadığından YAŞ böyle bir tasarrufta bulunamaz.

Personel kanununun 65. maddesinin i fıkrasında haklarında soruşturma ya da dava bulunan personele 'Rütbe karşılığı yaş haddi uygulanamaz' şeklinde düzenleme var. Ayrıca bu generallerin askeri okuldan kendileriyle aynı yıl mezun olan diğer personel kadar TSK'da görev yapabileceklerine ilişkin düzenleme de mevcut. Bu nedenle rütbe süresini bitirmemiş olan generaller açısından bir sıkıntı söz konusu değil"