BIST 9.989
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Askeri casusluk davasında flaş gelişme

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı Askeri casusluk davasında verilen karara itiraz edildi

Abone ol

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı “Askeri casusluk ve şantaj” davasında verilen karara, TÜBİTAK Güvenlik Daire Başkanı Yücel Çipli ve emekli Yarbay Seyfettin Alevcan’ın da aralarında bulunduğu 8 sanık itiraz etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4’ü tutuklu 56 sanığın yargılandığı davada mahkeme dün kararını vermişti. Sanıklar hakkında casusluk ve örgüt liderliğinden kimseye ceza vermeyen mahkeme, sanıklara 'kişisel verileri hukuka aykırı temin etmek, devletin gizli belgelerini temin etmek ve örgüt üyeliği' gibi suçlardan ceza vermişti. Davada ‘örgüt üyeliği’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme’, ‘devletin güvenliğine ilişkin bilgileri ve açıklanması yasak bilgileri temin etmek ve kişisel verileri hukuka aykırı temin etmek’ suçlarından 13 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası alan TÜBİTAK Güvenlik Daire Başkanı Yücel Çipli ile emekli Yarbay Seyfettin Alevcan, Binbaşı Özcan Erdemir, Binbaşı Cem Ciran, Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt ve Yüzbaşı Ebru Ercüment'in de aralarında bulunduğu 8 sanık, avukat İhsan Nuri Tezel aracılığıyla karara itiraz etti. Avukat Tezel, kararı temyiz ettiğini belirten "süre tutum" (müddet-i muhafaza) dilekçesini mahkemeye sundu. 8 sanığın avukatı Tezel tarafından hazırlanan dilekçede, mahkemenin gerekçeli kararından sonra itirazların gerekçesinin de belirtileceği öğrenildi.