BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.447,73
HABER /  GÜNCEL

Geniş çaplı operasyon başlatıldı

Tespit edilen PKK'lı bir grubun etkisiz hale getirilmesi için sabahın erken saatlerinde bir operasyon başlatıldı. Operasyona takviye birlikler gönderiliyor.

Abone ol

Birçok bölgede gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Başlatılan operasyonlarla birlikte Diyarbakır-Muş ve Bingöl bölgesinde, toplam 50-60 kişilik olduğu tahmin edilen terörist grubunun etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. Helikopter destekli operasyona takviye kuvvetler gönderiliyor.

Diyarbakır-Muş ve Bingöl üçgeninde bulunan, dağlık ile ormanlık yapısı nedeniyle teröristlerin yuvası haline gelen Şenyayla bölgesinde barınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan büyük operasyon başlatıldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’ın Kulp, Bingöl’ün Solhan ilçeleri ile Muş’un Kızılağaç beldesi üçgeninde bulunan Şenyayla bölgesine sabahın ilk ışıkları ile operasyon başlatıldı.

HAVADAN DESTEK VERİLİYOR

Şenyayla bölgesinde bulunan Eskar, Kozme, Zengök ve Semal bölgelerinde gruplar halinde barınan ve toplam 50-60 kişilik olduğu tahmin edilen terörist grubu etkisiz hale getirmek için karadan başlatılan geniş kapsamlı operasyonlara helikopterler de havadan destek veriyor. 

TAKVİYE KUVVETLER GÖNDERİLİYOR

Bölgeye helikopterlerle indirilen özel birlikler ormanlık alanda arama yaparak ilerlerken, operasyon bölgesi havadan da sürekli olarak helikopterler tarafından kontrol altında tutuluyor. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterler Şenyayla bölgesine sürekli olarak takviye kuvvet taşımayı sürdürüyor.