BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar yine yol kesip propoganda yaptı

Mardin’in Ömerli İlçesi yakınlarında yol kesen teröristler, kimliklerini kontrol ettiği yolcuları araçtan indirerek örgüt propagandası yaptı.

Abone ol

Teröristler, daha sonra yola döşedikleri bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada ölen ve yaralanan olmadı.

Ömerli ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta dün saat 21.00 sıralarında yol kesen bir grup PKK'lı terörist, araçları durdurarak, yolcuların kimliklerini kontrol etti. Yaklaşık bir saat süren kimlik kontrolü sırasında yolcuları araçlardan indiren PKK'lılar, örgüt propagandası yaptı. Daha sonrada yola mayın ve patlayıcı madde döşeyen teröristler, bölgeden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile bu düzeneği patlattı.

Patlama sırasında ölen ve yaralananın olmadığı olay bölgesine gelen güvenlik güçleri, çevrede önlem aldı. Güvenlik güçleri, kurulmuş olabileceği muhtemel patlayıcı tuzaklar için karayolunda bir süre arama yaptı. Yapılan arama sonrasında herhangi bir patlayıcıya rastlanmaması üzerine yaklaşık 1 saat kapalı kalan karayolu, trafiğe açıldı.

Karanlıktan faydalanarak kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, patlama sonrası ölen ve yaralananın olmadığını, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun devam ettiğini söyledi.