BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL

Asker Şırnakta PKKnın peşinde

Asker, Şırnak'ta operasyona başladı. Çatışmaların yer yer devam ettiği bölgede, özel timler kuş uçurtmuyor!

Abone ol

Şırnak'ta 2 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından bölgede başlatılan operasyon devam ediyor. Bölgeye Bordo Bereli ile tam donanımlı Jandarma Özel Harekat Timi sevk edildi. 7 PKK'lı teröristin öldürüldüğü operasyon sonrası sığınaklarda çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sınır birliklerine yapılan personel ve mühimmat sevkıyatının ardından PKK terör örgütüne yönelik bahar harekatı başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) eylem hazırlığı içerisinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için Şırnak, Tunceli, Hakkari, Diyarbakır ve Elazığ kırsalında operasyonlarını sürdürüyor. Yaklaşık 5 bin askerin katıldığı operasyona çok sayıda Bordo Bereli ile tam donanımlı Jandarma Özel Harekat Timleri katılıyor.

Şırnak'ta dün 2 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından yoğunlaştırılan operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ederken, operasyon Gabbar, Cudi ve Kato Dağları'na kaydırıldı. Şırnak 23. Sınır Tüm Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler operasyonun yoğun olarak sürdüğü bölgeye Bordo Bereli askerleri indirdi. Dün gece süren operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı belirtildi. Özellikle Kuzey Irak sınırına yakın dağlık bölgelerde sürdürülen operasyona Kobra tipi helikopterler havadan destek veriyor.

PATLAYICI VE EL BOMBALARI BULUNDU

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda terör örgütüne ait 6 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 107 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 9 adet el bombası, 3 kilogram A-4 plastik patlayıcı, 4 adet elektrikli fünye, 1 adet gece görüş gözlüğü, bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Tunceli'deki operasyonda ise karla kaplı ormanlık alanlara indirilen komandolar ve Özel Harekat Timleri PKK'lıları yakın takibe aldı. Zaman zaman teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanıyor. Merkez, Nazımiye, Pülümür, Hozat, Ovacık ile Çemişgezek ilçesi dağlık alanlarında önceki gün başlayan operasyon genişletilerek Ali Boğazı ile Kutu Deresi'ne kaydırıldı. Diyarbakır'da ise operasyonlar Kulp, Lice ve Dicle ilçeleri kırsalında yoğunlaştırıldı.

3 TUZAK İMHA EDİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova kırsalında yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 2 adet patlayıcı madde düzeneği imha edildi. Elazığ'ın Karakoçan ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristlerin kullandığı bir sığınakta; tuzaklanmış 1 adet patlayıcı madde düzeneği, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ve 50 kilogram muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bölgede yapılan operasyonda son 4 gün içerisinde 7'si ölü 2'si sağ olmak üzere toplam 9 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar hava destekli olarak devam ediyor. Öte yandan Şırnak'taki çatışmada ölü ele geçirilen 7 teröristten 6'sının cesedi askerler tarafından getirildikleri Bestler Dereler bölgesi yakınlarındaki Balveren beldesinde belediye tarafından toprağa verildi.