BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  POLİTİKA

Laz fıkrası gibi muhtarlık seçimi

Aday olmadı, diğer adaya oyunu attı ama sandıktan kendine 1 oy çıktı ve muhtar seçildi.

Abone ol

Giresun'un Doğankent ilçesine bağlı Güvenlik köyünde, aday olmamasına ve kendisine oy atmamasına rağmen sadece bir oy alan köy muhtarı Cemal Efe, yeniden muhtar seçildi.

Güvenlik köyünde, mahalli idareler seçiminde iki aday muhtarlık için yarıştı. İki adayın da, muhtarlık adaylıkları İl Seçim Kurulu tarafından köyde ikamet etme hükümlülüğünü yerine getirmedikleri gerekçesiyle iptal edildi. Seçimde aday olmamasına rağmen adına bir oy çıkan muhtar Cemal Efe de, İl Seçim Kurulu tarafından yeniden muhtar ilan edildi.

Cemal Efe, yaptığı açıklamada, Güvenlik köyünde 20 yıldır muhtarlık yaptığını, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde yorulduğu gerekçesiyle tekrar aday olmadığını söyledi.

Seçimde muhtar adaylarından birisine destek verdiğini ve oyunu da bu kişi için kullandığını belirten Efe, "Artık yorulduğum için bu seçimde muhtar adayı olmadım. Seçimde adaylardan bir arkadaşa destek verdim. Hatta bu kişiye de oyumu attım. Sandıktan seçim günü bana aday olmama rağmen bir oy çıktı. Seçimin ardından il seçim kurulu tarafından iki muhtar adayının da adaylıkları iptal edildi. İl Seçim Kurulu, mevcut adayların adaylıklarını iptal etmesinin ardından bir oy aldığım için muhtarlık görevini tekrar bana verdi" dedi.

Muhtar olmayı istemediğini belirten Efe, şunları söyledi: "Kesinlikle tekrar muhtar olmak istemedim. Bunun içindir ki aday olmadım. Hatta seçimde oyumu desteklediğim adaya kullandım. Ama ne var ki, görev yine geldi beni buldu. Hâla bu olayın şaşkınlığı içerisindeyim."