BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Asker siber terörle savaşıyor

Terör sanal alemde de tehdit ediyor. Genelkurmay'da siber çalıştay başladı.

Abone ol

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı tarafından düzenlenen ''Siber Terörizmle Mücadele'' konulu çalıştay başladı.

Merkez Orduevindeki çalıştayın açılışında konuşan Genelkurmay Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Yaşar Güler, teröristlerin özellikle ulaştırma, iletişim ve teknolojideki gelişmeleri en üst düzeyde kullandıklarını söyledi. Tümgeneral Güler, modern teknolojinin teröristin dünyanın her yerinde plan yapmasına ve eylem gerçekleştirmesine imkan tanıdığını kaydetti.

SİBER TERÖR CİDDİ TEHDİT

Siber terörizmin ''çok önemli'' ve ''gittikçe artan bir tehdit'' olduğunu belirten Tümgeneral Güler, bilgisayar bilgi sistemlerine bağımlı olmanın, insanları siber terörizme karşı daha zayıf hale getirdiğini söyledi.

Tümgeneral Güler, ''PKK/KONGRA-GEL terör örgütü de internet teknolojilerinden ve bilgisayar sistemlerinden yararlanan terörist örgütlerden biridir'' diye konuştu.

TMMM Komutanlığının planladığı "Siber Terörizmle Mücadele
Çalıştayı''na NATO, Barış İçin Ortaklık (BİO) ve Akdeniz Diyaloğu (AD) ülkelerinden toplam 40 akademisyen ve üst düzey personel katılıyor. Çalıştay kapsamında 9'u yabancı, toplam 12 akademisyen dört oturumda konuşma yapacak. Sunumların İngilizce yapıldığı çalıştay yarın sona erecek.