BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Gül krizini Bahçeli bitirdi

11'nci mi 12'nci mi seçilecek? Tartışmaları MHP lideri Bahçeli'nin açıklaması bitirdi.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli destek verdi Gül krizi aşıldı.. AK Parti Cumhurbaşkanı Gül'ü referandum dışında bırakacak değişiklik önerisine MHP'den destek geldi. 

Geçici 18. ve 19. maddenin kaldırılmasını isteyen AK Parti'ye Devlet Bahçeli, bugün yazılı açıklama yaparak tartışmalara noktayı koydu.

GEREKEN KATKI SAĞLANACAK

Bahçeli, "31 Mayıs 2007 tarihli ve 5678 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun" halkoylamasıyla yürürlüğe girmeden önce, geri alınması önümüzdeki birinci imkandır" dedi

Bahçeli, "Bunun için söz konusu anayasa değişikliğinin aynı yöntemle geri alınması, anayasa değişikliği hakkında anayasamızın aradığı nitelikli çoğunlukla ve usullerle bunun ortadan kaldırılmasının TBMM tarafından kabulü gerekecektir. AKP hükümeti ve diğer partilerin bunu en uygun çıkış yolu olarak görmeleri halinde, Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda gereken katkıyı sağlayacaktır" diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN 'SÜRE AZALDI' UYARISI
 
Bahçeli, "Bu yöntemin halkoylaması sürecinin başlamış olması nedeniyle bazı hukuki sorunlara yol açacağı düşünülüyorsa veya siyasi partilerce farklı nedenlerle benimsenmiyorsa, önümüzdeki ikinci yol, 5678 sayılı kanun halkoylamasıyla yürürlüğe girmeden önce 6'ncı maddesinde değişiklik yapılarak geçici 18 ve 19'uncu maddelerin metinden çıkarılmasıdır" dedi.
 
Her iki yöntemin hayata geçirilmesi için çok kısa bir süre kaldığını da hatırlatan Bahçeli, bu konudaki kanun değişikliğinin, 21 Ekim 2007 tarihinden önce sonuçlandırılmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

MHP'nin bu desteğiyle birlikte Anayasa değişikliği için 367 şartını da aşmış görünüyor. AK Parti'nin bugün Meclis'e gerekli düzenlemeyi en yakın zamanda getirmesi bekleniyor.
      
DTP'DEN DE DESTEK

DTP, AKP’nin referandum metninden Geçici Maddelerin çıkarılmasına ilişkin teklifine destek vereceğini açıkladı. AKP Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ile Nihat Ergün’ün ziyaretinden sonra, DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan açıklama yaptı.

Kurtulan, “12. Cumhurbaşkanının seçilmesini destekliyoruz. Bu konuda AKP’ye destek vereceğiz. Biz Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden yanayız" dedi.