BIST 10.195
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.468,52
HABER /  GÜNCEL

Asker muhtırasını kim yazdı?

Genelkurmay bildirisini köşe yazarlığında dikiş tutturamayan bir akademisyen- yazar mı kaleme aldı? İşte iddia;

Abone ol

Genelkurmay'ın 27 Nisan muhtırasını kim kaleme aldı? Bu konuda çarpıcı bir iddia var. İddiayı dile getiren ise Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı...

"nı Dumanlı şöyle aktarıyor;
"Bir akademisyen-yazar, Genelkurmay'ın açıklamasında etkin bir rol oynamış. Bir dönem sağ cenahta gezinen hatta sağcı bir partiden milletvekili adayı olan bu beyefendi önce Genelkurmay'a gidiyor ardından da Deniz Baykal'ın evine uğruyor.

İddia o ki köşe yazarlığında pek tutunamayan bu beyefendi şimdi "muhtıra" yazmaya niyetlenmiş."

Genelkurmay'ın bu kadar düşük profilli biriyle çalışmayacağına dikkat çeken Dumanlı, "bu kişinin asker ve muhalefet arasında mekik dokumasının soru işaretlerine neden olduğunu" kaydediyor. 

Gazeteler bildiriden haberdar mıydı?

Dumanlı'nın öne sürdüğü bir diğer iddia ise bazı medya kurumlarının bu muhtıradan önceden haberli olduğu yönünde. Bunu da "Cumartesi nüshalarına bakınca bazı gazetelerin Genelkurmay açıklamasına fazlaca hazırlıklı olduğu gözleniyor. Üstelik bunlardan bir kısmı erken basılmak zorunda olan gazeteler. Acaba metni kaleme alan, şartların oluşmasına katkıda bulunan şahıstan bazı meslektaşlara erken uyarı mı gelmişti?" sözleri ile gündeme getiriyor.

Şimdi muhtırayı kimin yazdığı konuşuluyor. Bu akademisyen-yazarın kimliği de büyük merak konusu... //