BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Asker intiharları böyle önlenecek

Türk Silahlı Kuvvetleri yaşanan asker intiharları için harekete geçti.

Abone ol

Orduda intiharları önlemek amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında “Psikolojik Destek Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokol talebinin, Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldiği öğrenildi. Protokol kapsamında verilecek eğitimle Türk Silahlı Kuvvetleri sınıf okullarında öğrenim gören lider personelin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak, yöneticilik görevinde etkili iletişim kurmayı, insan ilişkilerini sağlıklı biçimde sürdürmeyi sağlayacak bilgi, beceri ve davranışları geliştirmek amaçlanıyor. Protokolle lider personelin, maiyetindekilerin yaşayabileceği psikolojik sorunları, askerlik ortamına uyum güçlüklerini tanıması, kıta yaşantısında ortaya çıkabilecek intihar ve intihara teşebbüs olaylarını önlemeye yönelik farkındalığın artırılması hedefleniyor.

ŞEHİT SAYISINI GEÇTİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile son 10 yılda terör olaylarında 601 şehit verildiğini, intihar eden personel sayısının ise 965 olduğunu itiraf etmişti.

HER TÜRLÜ VEFAT OLAYI ARAŞTIRILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, “TSK’da meydana gelen her türlü vefat olayında mutlaka sorumluluk sahasına göre yetkili askeri savcılar tarafından adli soruşturma yapılmaktadır” açıklamasında bulundu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, TSK’nın, insan hayatına mal olacak kaza ve olaylar ile disiplinsizlikleri önceden tespit etme ve önlemeye yönelik çeşitli tedbirlerin yanında, personelin sorunlarının önceden tespiti ve koruyucu ruh sağlığı hizmetine ilişkin önlemlerin hassasiyetle uyguladığı da belirtildi.