BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Asker ile köylüler arasında gerginlik: 8 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi Samanlı Köyü Hacıbey Mahallesi’nde askerler ile köylüler arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı...

Abone ol

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi Samanlı Köyü Hacıbey Mahallesi’nde askerler ile köylüler arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan kavgada 8 kişinin yaralandığı iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre olay akşam saatlerinde Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Samanlı Köyü Hacıbey Mahallesi’nde meydana geldi. Irak’tan akraba ziyaretinde gelmekte olan bazı köylüler ile askerler arasında tartışma çıktı. Köylülerinde tartışmaya katılması üzerine gerginlik büyüyerek olaylara dönüştü ilk belirlemelere göre arbede esnasında 8 köylünün yaralandığı iddia edildi. Yaralıların bir kısmı Derecik Beledesindeki sağlık ocağında tedavi altına alınırken, 3 kişinin ise Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Samanlı Köyü Hacıbey Mahallesi’nin ise askerler tarafından ablukaya alındığı bildirildi. Hakkari valiliği ise sınırda çıkan olayların nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.
(İHA)