BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Asker ihaleye fesat karıştırmış

Diyarbakır'da ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla aralarında bir albayında bulunduğu askerler tutuklandı.

Abone ol Diyarbakır'da, askeri ihalelerde haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle, aralarında bir albay ve bir binbaşı ile bazı müteahhitlerin de bulunduğu 27 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada tutuklu 15 sanık tahliye edildi.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İnşaat Emlak Dairesi Bölge Başkanı Albay Raci Gökçayır ve yardımcısı Binbaşı Erdinç Sedat Omaç ile bazı müteahhitlerin de yer aldığı 20'si tutuklu 27 sanık katıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 187 sayfalık iddianamenin okunmasının ardından, savunma yapan tutuklu sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatlarının yaptığı savunmaların ardından kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Albay Raci Gökçayır, yardımcısı Binbaşı Erdinç Sedat Omaç, MSB İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığında görevli memur Sedat Yıldız, İsmail Atlan ve Rahmettullah Peker'in tutukluluk halinin devamına, diğer 15 sanığın ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi. Bu kararın ardından tutuksuz yargılanan sanık sayısı 22'ye yükseldi.

İDDİANAMEDEN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''İhaleye fesat karıştırmak'', ''Görevi kötüye kullanmak'' ve ''Rüşvet almak'' gibi suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

Sanık Albay Gökçayır ile yardımcısı Binbaşı Omaç ve askeri personel D.B. ile Sedat Yıldız'ın, 13 ayrı askeri ihaleye fesat karıştırdıkları belirtilen iddianamede, müteahhitlerin gizli kalması gereken bilgileri rüşvet vererek kamu görevlilerinden temin edip, ihaleleri etkiledikleri ileri sürüldü.

İddianamede ayrıca, sanık müteahhitlerin telefonda konuşurken, Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı için ''Dükkan'', sanık Albay Gökçayır için de ''Büyükbaba'' şifrelerini kullandıkları ifadesine yer verildi.