BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Filistin için ayakta

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yurt genelinde tepkiler sürüyor. Şanlıurfa'da bir grup eylemci AKP binasını işgal etti.

Abone ol

Şanlıurfa'da AK Parti İl Başkanlığı'na giden aralarında Mazlum-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa Arısüt'ün yanı sıra kadın ve çocukların da bulunduğu grup, saldırıları protesto etmek için oturma eylemi başlattı.

İl başkanlığını "işgal" ettiklerini ifade eden gruptakiler ile polis ekipleri arasındaki çıkan tartışmayı parti yetkilileri yatıştırmaya çalıştı.

Sloganlar atan gruptakiler adına açıklama yapan derneğin eski yöneticilerinden Şeyhmus Ülek, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini kesinciye kadar, eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Zaman zaman slogan atan gruptakilerin eylemi devam ederken, polis ekipleri de parti binasının dışında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Amasya

Amasya'nın Suluova ilçesinde sivil toplum örgütlerince "İsrail'e tepki Filistin'e destek" mitingi düzenledi.

Suluova Şeker Fabrikası önünde toplanan katılımcılar, taşıdıkları pankartlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Suluova Meydanı'na yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları eleştirildi.

Konuşmacılardan ilçe eski Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çam, İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği katliama bazı ülkeler tarafından göz yumulduğunu öne sürerek, İsrail ile onu destekleyen ülkelere de tepki gösterilmesini istedi.

Gazze'de yaşanan dramı anlatan Çam, herkesi Filistin halkına yönelik yardım kampanyalarına destek olmaya davet etti.

Manisa

İsrail'in Gazze'deki saldırıları Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Merkez Karaosmanoğlu Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan bazı sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşlar, İsrail saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. İsrail aleyhinde slogan atan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek saygı duruşunda bulundu.

Grup adına basın açıklaması yapan emekli öğretmen Mustafa Ası, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.

Van

Van'da, cuma namazının ardından Hazreti Ömer Camisi'nden çıkan grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı.

Çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernek üyeleri öncülüğünde Hazreti Ömer Camisi'nde toplanan grup slogan attı. İskele Caddesi'nde yürüyen grup, daha sonra dağıldı.