BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ersözün avukatı sert çıktı

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tutuklanma kararına ilk tepkiyi avukatı verdi.

Abone ol Müvekkilinin tutuklanmasına tepki gösteren avukatı Gülten Güven, "Yıllarca terörle mücadele etmiş bir insan terör suçundan nasıl tutuklanır, akla mantığa sığmıyor" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Ersöz'ün tutuklanması üzerine avukatı Gülten Güven bir açıklama yaptı. Müvekkilinin tutuklanmasına tepki gösteren Güven, "Müvekkilimiz suçsuzdur. Tutuklanmasına kesinlikle itiraz edeceğiz. Tutuklanması aşamasında birçok usulsüzlük oldu. Müvekkilim terör örgütlerinin bir numaralı ölüm listesindedir. Yıllarca terörle mücadele etmiş bir insan terör suçundan nasıl tutuklanır, akla mantığa sığmıyor. Müvekkilimin evinde Hilmi Özkök'e ait dinleme kayıtlarının olduğu kesinlikle yalandır. Bir TV kanalının verdiği bu haber kesinlikle yalandır" diye konuştu.

Ersöz'ün hangi gerekçeyle tutuklandığı sorusuna, "Bildiğiniz gerekçelerle" diye yanıt veren Güven, müvekkilinin kaçmasına ilişkin soruyu da yanıtlamaktan kaçındı. Güven, daha sonra Ersöz'ün yakınından içinde elbiselerinin olduğu öğrenilen spor bir çanta aldı.