BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  SPOR

Asker Bülentin taktiği

Sivasspor'un hocası Uygun o sözleri neden söyledi. İşin perde arkası aralandı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, şampiyon olamayacakları şeklindeki açıklamalarının bir taktik olduğunu söyledi.

TAKTİK İCABI SÖYLEDİM

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin ocak sayısında röportajı yer alan Bülent Uygun, işini yaparken stratejik oyunlar oynadığını söyleyerek, ''Futbol aslında satranç gibi. Büyük takımlar yıllar boyunca Anadolu takımlarıyla oynadı. İyi oynayan futbolcuyla temasa geçtiler, 500 bin YTL'ye oynarken 1,5 milyon YTL verdiler ve takımların dengelerini bozdular. Şimdi Anadolu takımı olarak ben oyun oynuyorum. Diyorum ki, 'Şampiyon ol-ma-ya-ca-ğız'. Niye futbolcumu strese sokayım?. Ben Kocaelispor'da oynarken bunları yaşadım'' diye konuştu.

KISIK BÜTÇEYLE KÖK SÖKTÜRÜYORUZ

Bülent Uygun, kulüp olarak bütçelerinin kısıtlı olduğunu ve rakiplerine oranla çok daha az rakamlarla kadro oluşturmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, ''Size verilen yıllık bütçe, transfer de dahil 13 milyon YTL. Bu parayla, birinci, ikinci, üçüncü tercihlerinizi değil, 300 bin dolarla alabileceğiniz en iyi oyuncuyu transfer etmeye çalışıyorsunuz. Ama başlangıçta beğenilmeyen, eleştirilen, hep bir kulüp bulunmaya çalışılan bu oyuncuların oluşturduğu takım bugün herkese kök söktürüyor'' dedi.

4 FUTBOLCUYU İSTEDİ

Kadrosunda olmasını hayal ettiği futbolcular olarak, Servet, Gökdeniz, Hakan Şükür ve Mehmet Topuz'un isimlerini veren Uygun, ''Bu dört oyuncu kadromda bulunsa, ligin şampiyonuyum diyebilirdim'' ifadesini kullandı. -