BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  SPOR

Kartal sonunu getiremedi

İlk yarıyı en az süreyle yenik kapatan takım Beşiktaş oldu.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk yarısında, ''Üç Büyükler'' arasında, maçlarda en az süreyle yenik oynayan takım, Beşiktaş oldu.

Sezonun ilk yarısında toplam 3 yenilgiyle, ''Üç Büyükler'' içinde en çok mağlup olan ekip siyah-beyazlılar, buna karşın karşılaşmalar içinde toplam mağlup oynama süresi baz alındığında ise, ezeli rakiplerinden daha iyi derece yaptı.

Beşiktaş, toplam 8 maçta, 9 kez yenik duruma düşerken, 3 kez sahadan boynu bükük ayrıldı, diğer 5 maçta ise en azından beraberliği kurtardı. Galatasaray maçında iki kez yenik duruma düşen ''Kara Kartallar'', maçlarında toplam 187 dakika süreyle rakiplerden skor olarak geride kaldı.

Beşiktaş, 2-1 yenildiği Fenerbahçe maçında toplam 30 dakikayla, en uzun süre mağlup oynarken, aynı skorla yitirdiği Sivasspor maçında ise sadece 7 dakika yenik kaldı.

FENERBAHÇE 214 DAKİKA YENİK OYNADI

Ligin ilk yarısını lider Sivasspor'un averajla ardından ikinci tamamlayan Fenerbahçe ise, yaptığı 17 maçın 7'sinde, karşılaşmalar içinde yenik duruma düştü. Bunlardan 5'inde yenilgiden kurtulan ''Sarı Kanaryalar'', 2'sinde ise sahadan boynu bükük ayrıldı ve toplam 214 dakika yenik oynadı. Sarı-lacivertliler, sezonun açılış maçında 2-0 yenildikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında toplam 71 dakika ile en uzun süre mağlup durumda oynarken, 4-1 kazandığı Konyaspor maçında ise, yenik duruma düşmesinin 1 dakika ardından beraberliğe ulaştı.

EN AZ YENİLEN ''CİM BOM'', EN UZUN SÜRE MAĞLUP OYNADI

Sezonun ilk yarısında sadece 1 yenilgisi bulunan ve en az yenilen takım olan Galatasaray ise, buna karşın, 256 dakikayla, ''Üç Büyükler'' içinde maçlarda en uzun süreyle yenik oynayan ekip olarak, ilginç bir grafik çizdi.