BIST 10.351
DOLAR 32,30
EURO 34,72
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otoda kampanya rekoru

Otomobil sektöründe kampanyalar sayesinde rekora doğru gidiliyor.

Abone ol Aralık’ta 100 bin adet binek+hafif ticari araç satıldı. Otomobil satışları, 2006’yı sollarken şirketler tüketicilerin aşırı talebini karşılamakta zorlandı. Müşteriler, araçlarını bu ay teslim almayı bile kabullendi

Otomotiv sektörü, yeni yıla mutlu girdi. Şirketlerin yılın son ayında tüketicilere sunduğu fırsat kampanyaları, rekor satış getirdi. Aralık’ta beklentilerin de üzerine çıkılarak, binek+hafif ticari satışları yaklaşık 95-100 bin adet seviyesine ulaştı.

Yılın son ayında gelen bu yüksek satış performansıyla, binek otomobil satışları 2006’yı da solladı. 2006’da 327 bin otomobil satılırken, 2007’de bu rakam yaklaşık 355 bin olacak. 2007’nin ilk 6 ayında otomotiv sektöründe yüzde 30’a kadar çıkan daralma, Aralık’ta toparlanarak yüzde 5’e gerilemiş oldu.

Ford Otosan’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, toplam pazarın 95-100 bin adetler seviyesinde çıkacağını belirterek, “Özellikle 2007’nin son haftası çok hareketliydi. Bazı modellerde araç bile yetiştiremedik” dedi.

Stoklar tükendi

Yapılan kampanyalarla yılı iyi kapattıklarını söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, bazı modellere gelen yoğun talep nedeniyle araç teslimatını Ocak ayına kaydırdıklarını kaydetti. Uygun, “Dizel ve otomatik araçlara aşırı ilgi oldu. Stoklar bitti” diye konuştu.

Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu da, Aralık’ta beklentilerin üzerinde bir pazarın oluştuğuna dikkat çekti. Tarakçıoğlu, “Kurban Bayramı’nda satışlar durmuştu. Yılın son ayı ise çok bereketliydi. Pazar 100 binli adetlere ulaşmıştır” dedi.

10 bin YTL’lik indirim yapıldı

Aralık’ta tüketicilere; 10 bin YTL’lik indirim, 5 bin YTL’lik takas avantajı, 24 ay için yüzde 0 faiz oranı, yakıt desteği, hediye kasko ve 60 ay vade seçeneği sunulan fırsatlardan bazılarıydı.