BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

Kebap UCUZLADI!

Gıdada KDV oranının düşmesi müşteriye yaradı. Kebaplar artık daha ucuz.

Abone ol

Bakanlar Kurulu kararı ile yeni yılla birlikte yürürlüğe giren gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 18'den, 8'e indirilmesinin ardından, tescilli Adana kebabı ile şalgamın fiyatları da ucuzladı.

Tescilli Adana kebabının tavsiye edilen fiyatı 5-5,50 YTL'ye, yörede yoğun olarak yemeklerin yanında da tüketilen ve 6 YTL olan 3 litre şalgamın fiyatı ise 5 YTL'ye indi.

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oda olarak gıdadaki KDV indirimini yıllardan beri istediklerini ve bu konuda üst düzeyde girişimlerde bulunduklarını söyledi.

KDV indirimini, geç alınmış bir karar olmasına karşın olumlu olarak değerlendirdiklerini belirten Aslan, ''Yeni yılla birlikte uygulamaya konulan indirim oranları üyelerimiz tarafından hemen benimsendi'' dedi.

Yaklaşık 4 bin 500'e yakın üyelerinin bulunduğunu ifade eden Aslan, kentteki birinci sınıf lokantalarda 6-6,50 YTL olan tescilli Adana kebabı fiyatlarının KDV indiriminin ardından 5-5,50 YTL'ye, ikinci sınıf lokantalarda ise 5-4,50 YTL'ye kadar ucuzladığını bildirdi.

Bu arada, yörede yoğun olarak yemeklerin yanında da tüketilen şalgam fiyatlarında indirim yapıldı. Fiyatlarda yüzde 10'luk indirimin yanında yuvarlamaya da giden üreticiler, daha önce 6 YTL olan 3 litre şalgamın fiyatını 5 YTL'ye, 10 YTL olan 6 litre şalgamın fiyatını 8, 16 YTL olan 10 litre şalgamın fiyatını da 14 YTL'ye indirdi.