BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Asırlık hat eserleri Ataşehir'de

Dünyaca ünlü hat ve ebru sanatçılarının asırlık eserlerinden oluşan Karma Türk El Sanatları Sergisi Ataşehir Novada'da.

Abone ol

Dünyanın en tanınmış hat ve ebru sanaçılarının eserlerinden oluşan "Karma Türk El Sanatları" sergisi Ataşehir'de bulunan Novada Alışveriş Merkezinde meraklılarına kapılarını açacak.  

Adil Menemencioğlu koleksiyonunda yer alan 100 yıllık hat örnekleri ve ebru ustalarının eserleri 28 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında görülebilir.

Novada Ataşehir AVM, 28 Eylül'de ünlü koleksiyoner Adil Menemencioğlu'nun hat ve ebru koleksiyonundan oluşan "Karma Türk El Sanatları" sergini sanatseverlerle buluşturacak.

11 EKİM'E KADAR ZİYARETE AÇIK

11 Ekim tarihine kadar açık kalacak sergide, Osmanlı döneminin en ünlü hat ustalarından Hattat Rakım ve Hattat Ömer Vasfi'nin eserlerinin yanı sıra günümüzün dünyadaki en iyi 10 hattatı arasında adı geçen Fuat Başar, Levent Karaduman, Yüksel Yaşar, Ömer Faruk Eratlı, Mustafa Düzgünman ve İranlı sanatçı Şiran'ın (Askar) birbirinden seçkin ve değerli eserleri ziyarete açılacak.

"Karma Türk El Sanatları" sergisinde hat sanatının seçkin örnekleri dışında Fuat Başar, Alparaslan Babaoğlu, Mahmut Peşteli, Zait Edremit, Mustafa Düzgünman, Firdevs ve Hayrettin Yangöz gibi ebru sanatına isimlerini altın harflerle yazdıran ustaların eserleri de görülebilecek.