BIST 10.400
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.411,57
HABER /  GÜNCEL

Aşırı yağışlar besicileri perişan etti

Bingöl'de aralıksız 8 saat yağan yağmur, bölgedeki besicileri bitirdi! Birçok işletmenin tonlarca yemi sulara kapıldı.

Abone ol

Bingöl'de etkili olan ve 8 saat aralıksız yağan sağanak yağış besicileri olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle 9 küçükbaş ve 2 büyük baş hayvan telef oldu. Besicilere ait yaklaşık 60 ton yem, arpa ve yonca sel sularına kapıldı.

Şehirde sağanak yağış sonucu oluşan sel, çok sayıda ev ve işyerini bastı. Sel suları Kaleönü, Kültür, Mirzan mahalleri ile merkeze bağlı Gözer ve Garip köylerinde büyük çapta maddi hasara neden oldu.

Özellikle Kaleönü Mahallesi'nde besicilerin han ve ahırlarının bulunduğu bölge yağıştan olumsuz etkilendi. Sel sularının vurduğu ve içinde 300 küçükbaş hayvanın bulunduğu Sebahattin Bukan ile Halim Bukan'a ait handa 9 küçükbaş hayvan telef oldu. Aynı bölgede bulunan besicilere ait yem, arpa ve yonca da sele kapıldı. Yaklaşık 60 ton yem, arpa ve yoncanın sele kapılmasıyla geride kalan hayvanlarına yem kalmadığını söyleyen besiciler, yardım eli bekliyor.

Öte yandan, Kaleönü'nde bulunan İbni Sina İlköğretim Okulu da sele teslim oldu. Okulun zemin katı sular atında kalırken, bahçe duvarı da tamamen yıkıldı. Okul bahçesi sel sularıyla gelen taşlarla doldu.