BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Asıl ucube İstanbul Zincirlikuyu'da

Zincirlikuyu'daki Tat Towers'ın, şehrin silüetinde yarattığı tahribatın etkileri giderek gün yüzüne çıkıyor.

Abone ol

İstanbul Zincirlikuyu'daki Tat Towers'ın varisleri, Kuveytli şirketlerle 49 yıllık kiralama için el sıkıştı. Ancak, İTÜ raporu, kolon ve kirişlerinde büyük yetersizlikler olan kulelerin kiralanmasının mümkün olmadığını söylüyor.

İşadamı Salih Tatlıcı'nın Zincirlikuyu'da yapımına 1998 yılında başladığı Tat Towers'da yeni bir dönem daha açılıyor. Hayatını 1999 yılında kaybeden Tatlıcı'nın ardından varisler arasında çıkan kavgalar nedeniyle bir türlü tamamlanamayan kulelerin, şehrin silüetinde yarattığı tahribatın etkileri giderek gün yüzüne çıkıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde varislerin kiralamak için Kuveytli şirketlerle 49 yıllığına anlaşmaya vardığı kuleleri için mahkeme, bilirkişilerden mevcut kuleler için bir rapor hazırlamasını istedi.

İZNİN 5.5 MİSLİ İNŞAAT

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) hazırladığı raporda kiralanmalarının mümkün olmadığı açıkça ifade edildi.
Kiralamaya onay vermeyenrapor, İTÜ'de görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Kaya Özgen, Prof Dr. Özkan İşler ve Prof. Dr. Nihal Arıoğlu tarafından hazırlandı.
Raporda inşaat alanı için verilen içizin 27 bin 254 metrekare iken, bunun çok üzerine çıkıldığı ifade edilerek, Tereke Mahkemesi'nin atadığı memurların firmanın yaptığı inşaat alanını 142 bin metrekare olarak hesapladığına işaret edildi.

Diğer yandan, yine izin verilen kapsamın dışına çıkılarak, inşaatın sürdüğü 22 yıl boyunca inşaatın beş otopark katı, 28 ofis katı, iki penthouse katı olmak üzere toplam 41 kata ulaştığının altı çizilerek, "İskân anlamında kapsamlı değişiklikler yapmadan binayı kiralamak mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

TATLI MİRAS İÇİN 20 DAVA

Salih Tatlıcı'nın ilk eşi Bedriye Hanım'dan üç, ikinci eşi Nurten Hanım'dan ise bir erkek çocuğu arasındaki miras kavgası sürüyor. Şimdiye kadar 20'ye yakın dava açıldı. Salih Tatlıcı'dan geriye tahmini piyasa değeri 3 milyar dolar olan bir mal varlığı kaldı. Bunlardan bazıları ise şunlar; Yeniköy'de Salih Tatlıcı Yalısı, Tat Towers, Tat Şişli İş Kuleleri, Tat Etiler İş Merkesi, Tat Belek Beach Golf, Beykoz Konakları'nda 11 villa, bir adet malikane ve 6 adet sosyal donatının yüzde 50 hissesi, Kuruçeşme'de Koru ve Köşk, Beylerbeyi'nde Köşk, Beyoğlu'nda İş Merkezi, ABD Miami'de malikane, İstanbul, Dubai ve ABD'de pek çok gayrimenkul.