BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Asıl kıyamet şimdi kopacak!

KCK davasından tutuklu bulunan iki BDP'li vekil serbest kaldı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA Anayasa Mahkemesi, Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali iddiasıyla yaptıkları başvuruları haklı bulmuştu.

Anayasa Mahkemesinin Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan hakkındaki ihlal kararı üzerine avukatları tarafından Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan başvurunun ardından savcı, 2 milletvekili ile ilgili dosyada incelemesini tamamladı. İki milletvekili hakkında tahliye kararı verildi.   

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

MHP milletvekili Engin Alan'ın yeniden yargılanması ya da tahliyesi gündeme gelecek mi? Zira tutuklu milletvekili olarak içerde sadece Engin Alan kaldı. Bu durum göz önüne alındığında bütün gözler MHP'nin üzerinde olacak. Daha önce bu kararla ilgili bir yorum yapan MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan: "Engin Alan meclise gelmezse dengeler değişir" demişti.

ÜLKÜCÜLER BUNU ASLA KABUL ETMEZ

BDP'li milletvekilerinin Meclis'e girmesi ve Engin Alan'ın girmemesi halinde dengelerin değişeceğini, sıkıntıların hasıl olacağını vurgulayan Türkkan, "Önemli bir kısmı tutukluluğa tahammül etmez, müsaade etmez. Bu adaleti yok etmek, sona erdirmek için bütün erkler kendi iradelerini koymalıdır. Engin Alan'ı, yıl bitmeden, bütçe görüşmeleri bitmeden Meclis'te görmek istiyoruz. İçeriye koyan güçlerin Engin Alan'ın tutsaklığına son vermesini istiyoruz." diye konuşmuştu.

Sıkıntıdan kastını ise Türkkan, "Ülkücüler kabul etmez, Milliyetçi Hareket Partisi tabanı kabul etmez." karşılığını verdi. Sokağa mı iner sorusuna da Türkkan, "Geçmişten bugüne kadar illegal bir yapılanmaya asla ve kat'a imkan vermediğini ifade etmek isterim. Hukukun içinde kalmak kaydıyla şikayetlerini dile getireceklerdir." şeklinde açıklamıştı.