BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu: Çare CHP

Bartın’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye adaleti, huzuru ve barışı getireceklerini söyledi.<br/>Bartın Ömertepesi ...

Abone ol

Bartın’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye adaleti, huzuru ve barışı getireceklerini söyledi.
Bartın Ömertepesi Spor Salonu’nda partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların iyi olmadığını belirterek, "Ben söylemiyorum. Ülke iyi yönetilmiyor. Pek çok sorun var. Bu süreçte her bir yurttaşımızın, her bir kardeşimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. Gün sadece bir iktidar mücadelesi olmaktan çıkmıştır. 90 yıllık Cumhuriyetimizde kazanımlar azalmaya başlamıştır. Hukuk devleti tartışmaları vardır. O kadar ki ülkenin cumhurbaşkanı bile ’yargı bağımsızdır’ demek zorunda kalmıştır. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bu hatırlatmayı yapmaya başlamıştır. O zaman görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, bütün yurttaşlarımı sağ duyu ile düşünmeye davet ediyorum. Gün CHP, AK Parti, MHP günü değil, gün Cumhuriyet günü, Cumhuriyet kazanımlarıdır. Aylardır yıllardır söylüyordum. ’Bu davalar böyle giderse pek çok insan derin yaralar alır’ diyorduk. Biz bunları söylediğimizde ’siz Ergenekoncusunuz’ diyordu. Şimdi ne oldu? Bir siyasal iktidar kendi ordusuna kumpas kuramaz. Böyle bir iktidar önce halkına kumpas kurmuştur. Biz şunu her yerde söylüyoruz. Darbelere karşıyız. Hiç kimsenin darbe yapmasını istemeyiz. Biz demokrasiyi ve özgürlüğü savunuruz. Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Özgürlükler, kadın-erkek eşitliği bizim vazgeçilmezimizdir. Sosyal demokrasiyi sonuna kadar savunuyoruz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Sonuna kadar savunuyoruz. Yargı bağımsızlığını sonuna kadar savunuyoruz. Davalar görülürken ne diyordu, ’Ben o davaların savcısıyım’ diyordu. Bu gün gelinen noktaya bak bakayım. 17 Aralık benim doğum tarihimdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapıldı. Nasıl olur da 11 yıl ülkeyi yöneteceksiniz. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi veriyor. Hanımlar bulaşık yıkarsınız vergi ödersiniz. Çocuğunuza bez alırsınız, su içersiniz vergi ödersiniz. Ama o paraların nerelere harcandığını bir tek vatandaş bilmiyor. Böyle bir devlet mi olur, böyle bir anlayış mı olur?"

"HANİ HUKUK DEVLETİ?"
Hatay sınırında, içerisinde silah bulunduğu iddiasıyla durdurulan TIR’la ilgili sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, "Hatay il sınırları içinde bir TIR’da silah var diye ihbar geldi. İhbar savcıya gidiyor. Savcının adı Cumhuriyet Savcısı, hiçbir mesleğin önünde ’Cumhuriyet’ sözcüğü olmaz. Ama bir tek unvan var ki önünde ’Cumhuriyet Savcısı’ yazar. Ona ihbar geliyor. ’Bu TIR’da silah var.’ Talimat veriyor. Jandarma ve polis arama yapmak istiyor engel çıkartıyor. ’Onu arayamazsınız’ diyor. ’Biz MİT’deniz, bu TIR’ı Suriye’ye götüreceğiz arayamazsınız’ diyor. Hani bu ülke hukuk devletiydi. Hukukun üstünlüğü vardı. Vali yazı yazıyor. Emniyet Müdürü ve Jandarma’ya ‘O TIR’I kimse aramasın.’ Açıkça göz göre göre Suriye’nin iç işlerine karışıyor. Biz buna evet diyecek miyiz? Müslümanın Müslümanı öldürdüğü bir düzeni biz mi kuracağız. Nasıl bir anlayıştır? Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Hiçbir ayrım yapmıyorum. Öyle yüzde 50 falan demiyorum, Allah izin verirse 76 milyonu kardeş yapacağım. Bizim neyimiz eksik? Havamız güzel, suyumuz güzel, insanımız güzel. Güzel bir coğrafyamız var. Neden milleti bölüyorlar? Bölünmeyeceğiz, beraber olacağız" dedi.

"BU UMRE HELAL MİDİR ?"
AK Parti’yi destekleyenlere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizler bu ülkenin asli yurttaşlarısınız. Sizlerin inancına, kimliğine ve verdiğiniz oylara saygı duyuyoruz. Ama artık sizde düşünün yeter deyin artık. Hırsıza izin vermeyin. Yolsuzluk yapana izin vermeyin. Nedir bu yolsuzluk, nedir bu rüşvet? Anlamadığım bir şey daha var. Yahu bu kadar parayı götürdünüz hala doymadınız mı? Yeter artık. Düşün bu milletin yakasından artık. Kolunda 700 bin dolarlık saat. Niye o 700 bin dolarlık saat sana veriliyor da bakkal Mehmet Efendi’ye verilmiyor? E bir şey var herhalde. Esnaf kardeşimin de kendisine sorması lazım. 700 bin dolarlık saati niye veriliyor? Biniyor yolsuzluk yapanın uçağına hep birlikte Umre’ye gidiyorlar. Bu ülkenin bütün yurttaşlarına sesleniyorum, bu Umre helal bir Umre midir? Böyle bir şey olabilir mi? Siyasete girdiğim gün milletvekili seçildim. İlk yaptığım iş bana ait, eşime ait, çocuklarıma ait ne varsa mal bildiriminde yayınladım. Benim malım mülküm budur dedim. Mal bildirimini internet sitesine koydum. Benim hiç utanç duyacak bir malım yok ki. Alın terim ile kazandım ben o paraları. Biz yoksulluğu övmüyoruz. Keşke herkes zengin olsa. Alınteri ile çalışır zengin olur ben onun elini öperim. Arzu ettiğim budur benim. Sen bu milletle dalga geçmeyi bırak. Sen bu millete komplo yaptın. Yedi sülalen zenginleşti. Çocukların 7 gemi sahibi oldular. Yahu artık biraz da milleti düşün. Milletin çocuğunu düşün. Hepimizi düşünmesi lazım. Bu ülkeye adaleti huzuru, kardeşliği beraber getireceğiz. Bu ülkede sokakta kaşı çatık vatandaş görmek istemiyorum. Herkes güler yüzlü olacak. Öyle bir korkuyorlar ki mahkeme karar vermiş, savcı talimat veriyor, polis yerine getirmiyor. Anayasadaki ilke çökmüş durumdadır. TBMM Başkanı söylüyor. Eğer güçler ayrılığı ilkesi çöktüyse bu ülkede bir sorun vardır" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda barış güvercini uçurdu. Partiye yeni katılanlara rozet takan Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye başkan adaylarını tanıtarak birlikte gazetecilere toplu poz verdiler.
(İHA)