BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kaçakçılar asker yaraladı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırındaki Kilis’te kaçakçıların bir askeri hafif şekilde yaraladığını bildirdi.<br/>Genelkurmay Başkanlığın...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırındaki Kilis’te kaçakçıların bir askeri hafif şekilde yaraladığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, 1’inci Hudut Alay Komutanlığı (Kilis) İnanlı Hudut Karakol sorumluluk sahasında, hudut unsurları tarafından Türkiye’den Suriye istikametine 15-20 kişilik bir grup ve 4 aracın yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklama şöyle sürdü:
“Tespit edilen bu durum üzerine, 1 adet taktik tekerlekli zırhlı araç (TTZA) ile olay bölgesine intikal eden hudut unsurumuz, anılan şahıs ve araçlara ’dur’ ikazında bulunmuş, ikaza uyulmaması üzerine de uyarı amaçlı olarak havaya iki el ateş açmıştır. Şahıslara yapılan müdahale esnasında, hudut unsurumuza taşla saldırıda bulunulması üzerine hudut unsurumuz tarafından şahısları durdurmak maksadıyla ikaz ateşi açılmıştır. Ayrıca olay yerine Karakol Ani Müdahale Mangası (AMM) sevk edilmiş ve AMM’nin gelmesiyle söz konusu grup, Arpakesmez köyü istikametine doğru kaçmıştır. AMM, TTZA ile grubu takip etmiş, köy girişinde havaya ikaz ateşi açarak araçları durdurmuştur. Şahısları yakalamak üzere yapılan müdahale esnasında, kaçakçı şahıslardan birisi, bir personelimizi yaralamıştır. Müteakiben kaçakçı grup, Arpakesmez Köyü içerisine kaçmıştır. Meydana gelen gelişmeler, 5’inci Zh.Tug.K.lığı As.Savcılığına ve Kilis Cumhuriyet Savcılığına bildirilmiş, Kilis Cumhuriyet Savcılığı tarafından olay hakkında adli tahkikat başlatılarak taşlı ve sopalı saldırıda bulunan 4 şahıs hakkında yakalama ve gözetim altına alma talimatı verilmiştir. Şahıslardan biri yakalanarak gözetim altına alınmış, 3’ünün aranmasına devam edilmektedir. Yaralanan personelimiz Kilis Devlet Hastanesi’nde yapılan tedaviyi müteakip taburcu edilmiştir."
(İHA)