BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Asıl kar bugün yağacak

Kar yağışının etki alanını genişletmesi, akşam saatlerinde ise Marmara Bölgesi'ndeki tüm illerde yoğun kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Abone ol

Şu saatlerde kar yağışının olmamasına aldanmayın...Bugün öğle saatlerinde  hafif kar şeklinde başlayacak yağışın, zamanla etkisini arttırması bekleniyor. İstanbul'da günlerdir etkisini sürdüren soğuk ve yağışın ise hafta sonu yerini daha sıcak bir havaya bırakması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar, buzlanma ve don ile çığ uyarısında bulundu. Ankara en soğuk gecelerinden birini yaşadı, -19'u gördü. Başkent'te bugün de kar yağışı bekleniyor. 21 yıl sonra İzmir'de kar yağıyor. İstanbul'da kar yağışı bugün de sürecek, yarından itibaren hava ısınıyor.

Öğle saatlerinden itibaren hafif kar şeklinde başlayacak yağışın, zamanla etkisini artıracağı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. Cuma günü yağışın aralıklı ve hafif olmak üzere yağmur şeklinde görüleceği bekleniyor. Hafta sonu ise İstanbul'da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede 6 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor.

YENİ YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Alınan son bilgilere göre, hafta başından itibaren yurdu etkileyen yağışlı ve soğuk havanın, bu sabah saatlerinde doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Ancak bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın yurdun batı kesimlerinde etkili olacağı bekleniyor. Hava sıcaklığının bugün iç ve batı kesimlerde, Cuma günü tüm yurtta olmak üzere hissedilir derecede 6 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor

Bugün sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun Doğusu, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Kar yağışlarının akşam saatlerinden sonra Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Cuma günü Ege, Marmara, Batı Akdeniz ile sabah saatlerinde olmak üzere Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Zonguldak, Çorum ve Kırıkkale çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonu yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yağmur ve sağanak şeklinde yağış görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kıyı Ege ile Çanakkale Boğazı, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. Doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda da tüm yurtta artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -19 İLE DONDU

Başkent, mevsiminin en soğuk gecelerinden birini yaşarken, hava sıcaklığı -19 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle bazı şelale ve havuzlar dondu, arabaların camları buz tuttu, çatılarda sarkıtlar oluştu.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava Ankara'da da etkisini sürdürüyor. Başkent, mevsimin en soğuk gecelerinden birini yaşarken, hava sıcaklığı -19 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle şelale ve havuzlar dondu, arabaların camları buz tuttu. Ayrıca çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu. Yollarda ise gizli buzlanma meydana geldi.

Ankara'nın simgesi olan Kuğulu Park'ın donması nedeniyle kuğular yüzmek yerine buz kütlesinin üzerinde yürüdü.

İZMİR' DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan soğuk havadan İzmir de nasibini aldı ve kar yağışı başladı. İzmir'de, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Yaklaşık bir haftadır, hissedilir sıcaklığın sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü İzmir'de, hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte İzmirliler karlı bir sabaha uyandı.

HAVA ULAŞIMINA KAR ENGELİ

THY'nin iç ve dış hat olmak üzere 118 seferi iptal edildi

MUŞ'TA ÇIĞ FACİASI

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Seçmen köyü Topluca mezrasında 4 kişilik ailenin bulunduğu bir evin üzerine akşam saatlerinde çığ düştü.
Baba Bülent Çiftçi, anne Gülhanda Çiftçi (30), çocuklar Rohat Çiftçi (14) ve Rojhat Çiftçi (9) çığ altında kaldı. Bölgeye ekiplerin gönderildiği öğrenilirken, kurtarma çalışmaları köylülerin çabasıyla devam ediyor.
Çocuklarla ve babayla irtibat kurulduğu ve sağ oldukları öğrenildi, ancak annenin durumu henüz bilinmiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğusu, yarın (Perşembe) bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılar ile Manisa ve Denizli çevrelerinde sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; yarın (Perşembe) öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin batısı çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğleden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop, yarın (Perşenbe) öğleden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Elazığ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor