BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aşı tartışmasına liderler ne diyor?

Başbakan Erdoğan'ın aşı olmayacağını açıklamasının ardından gözler CHP, MHP ve DTP liderlerine çevrildi. Peki onlar aşı olacak mı?

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Liderlerin bugün grup tolantılarının ana gündem maddesi açılım tartışmaları ve irticayla mücadele eylem planıydı, ancak gündeme damga vuran Başbakan Erdoğan'ın domuz gribi aşısıyla ilgili sözleri oldu. Başbakan'ın aşı olmayacağını açıklamasının ardından CHP, MHP ve DTP liderleri de tartışmaya katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, domuz gribi aşısından kaynaklanan bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bunun sorumluluğunun iktidara ait olacağını savunarak, ''Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Başbakan, kendisini düşünüyor, 'ben olmayacağım' diyor. Sen olmayacaksan, vatandaşa niye yapıyorsun?'' diye sordu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin domuz gribi aşısı vurulup vurulmayacağına ilişkin sorusuna, ''Vurulmayı düşünmüyorum. İleride ne olur bilemiyorum'' karşılığını verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise Başbakan'ın aşı olmayacağıyla ilgili sözlerini değerlendirerek, "Demekki kendi Sağlık Bakanına güvenmiyor" dedi. Aşı olup olmayacağıyla ilgili soruya ise yanıt vermedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise aşı olup olmayacağıyla ilgili soruya, "Bizim yaş grubu nedeniyle için çok önermiyorlar. Daha kuvvetli, dirençli olduğumuzu düşünüyorlar" yanıtı verdi. Kapusuz, yurt dışına çıkanların risk gurbunda bulunduğu hatırlatması üzerine ise, "Yurt dışına çıktığımız mı var" serzenişinde bulundu.