BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak Türk iş'ten yeni talepler

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak yeni asgari ücret maaşları. Asgari ücret komisyonu 2018 maaşlarını belirlemek için toplandı. Peki 2018 yılında asgari ucret ne kadar olacak? Asgari ücret 2 aralık güncel bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Milyonlarca işçi ve işverenin merakla beklediği asgari ücret 2018 maaşının belirlenmesine sayılı günler kaldı. Asgari ücret 2018 ne kadar olacak merak konusu oldu. Peki sendikalar asgari ücret için ne diyor?

2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu dün başkanlığında başladı. İşçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Asgari ücret ile ilgili TİSK'in önerisine gelin yakından bakalım. Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da, asgari ücrette enflasyon ya da biraz üzerinde artış yapılmasının çalışanların geçim şartlarını karşılamayacağını söyledi. Sabah'ın haberine göre, TİSK de son iki yıldır işverene verilen 100 liralık desteğin 2018'de de devamını istiyor. Pazarlıklar aralık sonuna kadar sürecek ve yıl sonunda yeni asgari ücret belirlenecek.

İŞÇİ KESİMİNDEN 9 ÖNERİ Geçim şartlarına uyulmalı. İnsanlık onuruyla bağdaşacak bir tutar olmalı. Hesaplamalar da TÜİK verileri kullanılmalı. Net harcama tutarı, işçinin eline net geçecek biçimde düzenlenmeli. Asgari ücret, ayrım yapılmadan tek olarak belirlenmeli. Sosyal bir ücret olmalı. Gerekli bir iyileştirme ayrıca eklenmeli. Refahtan pay verilmeli. En düşük memur maaşı dikkate alınmalı.