BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.475,31
HABER /  GÜNCEL

Artık Türk futboluna zarar veriyor”

Eskişehirspor’un Mali Genel Kurul Toplantısında konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, “Türkiye’de başkanların arasındaki didişm...

Abone ol

Eskişehirspor’un Mali Genel Kurul Toplantısında konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, “Türkiye’de başkanların arasındaki didişme, artık Türk futboluna zarar veriyor” dedi.
Bir davet salonunda düzenlenen genel kurul, önerilen divan kurulunun oy birliği ile kabul edilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurulun açılış konuşmasını yapan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, kulübün altyapı çalışmalarından bahsetti. Altyapıda profesyonel olarak çalıştıklarını ifade eden Hoşcan, “Bunların meyvelerini 2-3 yıl sonra almaya başlayacağız. Altyapımızda yıldız adaylar yetiştireceğiz, önce Eskişehirspor’a sonra Türk futboluna, gerekirse dünya futboluna ihraç edeceğiz” dedi.
Eskişehirspor’un lobisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Hoşcan, “Hakemlerin, antrenörlerin daha çok olmasını istiyoruz. Bunun sebebi de Eskişehir’in gücünü ortaya koymak ve Eskişehirspor’un doğaçlama skuat ekibini kurmak. Bunu da başaracağız” şeklinde konuştu.

2 TEMMUZ’DA YENİDEN
Türkiye Kupası finalinden sonra Avrupa’yla ilgili çok ümitlendiklerini, fakat CAS’tan gelen karara üzüldüklerini kaydeden Hoşcan, 2 Temmuz’da tekrar müracaat edeceklerini söyledi. Eskişehirspor’un menfaati için mücadele edeceklerini aktaran Hoşcan, “Pasaportlarınızı hazırlayın dedik, her şeyi hazırladık ama CAS’tan gelen olay çok canımızı sıktı. Burada moralimiz çok bozuldu. Bu 3 Temmuz olayı bitmeli. Kulüp başkanları ve kulüp yöneticilerinin çok duyarlı olması lazım. Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Bunun da temelinde Türkiye’de başkanların arasındaki didişme artık Türk futboluna zarar veriyor. Duyarlı olmamız lazım. Biz müracaatımızı yaptık, 2 Temmuz’da yeniden gidiyoruz. Eskişehirspor’un menfaatleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah hak ettiğimizi FİFA onaylarsa Avrupa’ya gideriz değilse yapacağımız bir şey yok çok üzgünüz ama bu duruma sebep olanlara önce size sonra Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından 2013-2014 mali dönem raporları ile denetim raporları okundu.
(İHA)