BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Artan yemekler sahur sofralarını süslüyor

Yardıma muhtaç yüzlerce kişi, belediyenin sokak iftarlarında oruçlarını açtıktan sonra artan yemekleri evlerine götürüp sahurda yiyor.<br/>Y...

Abone ol

Yardıma muhtaç yüzlerce kişi, belediyenin sokak iftarlarında oruçlarını açtıktan sonra artan yemekleri evlerine götürüp sahurda yiyor.
Yardıma muhtaç olan yüzlerce vatandaş, belediyelerin sokak ya da Ramazan çadırı iftarlarında oruçlarını açtıktan sonra artan yemekleri evlerine götürüyor. Komşularıyla birlikte oruçlarını açan aileler, iftar sonrası artan yemekleri komşularıyla ve yardıma muhtaç ailelerle paylaşıyor. Kova ve poşetlerle yemek almaya gelen kadınlar, “Devletimizden ve belediyemizden Allah razı olsun” diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.
Oruçlar açıldıktan sonra kendi masasındaki artan pilavı poşete koyan Gülhan Çil, “Yemeğimizi yedik kalanlarda çöpe gitmesin diye evde değerlendireceğiz. Gelemeyen aileler var bazılarını onlara vereceğiz, bazılarını da sahurda yiyeceğiz” dedi.
Yemek alabilmek için iftar alanına kova ile geldiğini dile getiren anne Çil, kovayı evde unuttuğunu yemek alabilmek için ise bakkaldan poşet aldığını söyledi. Gülhan Çil, mahalleli olarak bunu ramazan ayı boyunca yaptıklarını ifade etti.
Esenyurt’a yeni taşındığını söyleyen dört çocuk annesi Hamiye Uyanık, yemeklerin israf olmaması için artan yemekleri sahurda ya da iftarda yediklerini söyledi.
(İHA)