BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68

Arsuz Otel 27 nolu Oda

Kendinizi özlediğiniz zamanları hatırlar ve yaşarsınız ama nerede? Kiminle? Nasıl?

Merhabalar,

Kendinizi özlediğiniz zamanları hatırlar ve yaşarsınız ama nerede? Kiminle? Nasıl?

   

Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki bu yazı merhum Alaattin Mıstıkoğlu’nun nezdinde Suat Mıstıkoğlu ve ailesine adanmıştır.

Alaattin Mıstıkoğlu; yeri dolmayacak, Arsuz sevdalısı kıymetli ve muhterem bir insandı, arkamızdan hep bizleri görecek ve izleyecektir diye hissediyorum.

  

Suat Mıstıkoğlu’nun pamuk elleriyle Arsuz’a dokunuş

Bir yer düşünün ki dalgalar her vurduğunda rüzgar içinizi serinletsin, yankılarında sevgi, saygı, dostluk buluşsun sonsuz hasretlerse son bulsun. Derin bir mavilik kaplasın her yanınızı, uzaklarınız,   özlemleriniz, hasretleriniz, unuttuklarınız sizi hatırlasın.

      

Hatıralar canlansın, mazi anlam bulsun. Dostluk sofraları kurulsun, muhabbetinde erdemler, yücelikler, kalplerimizin damıtılmış değerleri olsun mesela; Miryam  Selcim Murhim’in 50 yıllık aşkı, öyküsü gibi Paris’ten kopup dünyalara sığmayıp Arsuz’da isminin anlamı gibi anlamlı bir deniz damlası olsun.

Kadim Dostluk Arsuz Hotel de Anlamını Bulur

Yüzölçümü, insana değer vere kilometrelerce derin, uçsuz bucaksız dostluk denizi okyanustur dedirten manaların, en güzel hatıraların 52 yıldır yaşatılan değerlerin otelidir Arsuz Otel.

Ah O zamanlar

  

Turkuaz rengiydi köpük köpük…

Hayatında kendini bulduğun zamansın bir mekan var mı diye sorsalar Arsuz Otel deki Suat Mıstıkoğlu ile geçen her an derim.

   

                  

Kendi evinizdesiniz cümlesinin içini dolduran ve farklı anlamlar yükleyen, daha veda vakti gelmeden hüzünler çöken, bir mum alevinin ışığındaki mananın izlerini yaşatan zamanlar…

 Ah o zamanlar, ansızın yıldızların kayıp dileklerin tutulduğu gecelerdi;

 

   

Odamın Adı Fırtınaydı

Şiddetli bir fırtınada sığınmak için bir liman ararsın, o liman son sözün olur o söz en güzel başlangıcın Suat Beyciğim dünyalara değişilmezsin.

  

Sevgili Hakan Mıstıkoğlu, Alper Bey bizleri sevginin, saygının, dostluğun, insanlığın ve paylaşmanın onurundan, güzelliğinden ve gücünden başka bizi bir araya ne getirebilir ki diyerek Arsuz buluşmalarının paha biçilmez değerini ifade ediyordu.

    

“ Serenad; yaşam musikisinin gür eseri…  bir sevgi çağrısıyla başlıyor, bir dokunaklı sonat gibi gelişiyor, bir çağın güçlü senfonisi olarak” Arsuz’da Suat Mıstıkoğlu ile devam ediyor.

Sizlere Suat Mıstıkoğlu’nun yüreğine yakışan, kalbinden diline dökülen onun değimiyle “Canımsın” ile veda ediyorum. Baş tacısınız, insan yüceliğinde, emeğinde ve bilgeliğinde…

Tadil tadında nice buluşmalara