BIST 10.288
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.456,24
HABER /  GÜNCEL

Arslan'a posette iki silah verdim

Ergenekon sanığı Şükre, Danıştay tetikçisi Arslan'a silah verdiğini itiraf etti. Arslan'ın, Ankara'daki yargılamada 'İnkar et, seni kurtarırım' dediğini söyledi.

Abone ol

Birinci 'Ergenekon' davasının tutuksuz sanığı Aykut Metin Şükre, Danıştay tetikçisi  Alparslan Arslan'a silah konusunda yardım ettiğini kabul etti. Şükre, 'Bana bulabilirsem iki tane daha silah istediğini söyledi. Siyah poşetin içindeki iki silahı Arslan'a verdim' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmada, savunmasını yapan Şükre, taksicilik yaptığı dönemde Arslan ile görüştüğünü anlattı. 

'İNKAR ET, SENİ KURTARIRIM' DEDİ

 Şükre, şunları söyledi: 'Arslan, Selimiye'deki parka geldiğinde benden araba bulmamı istedi. Taksiciliği bıraktığımı söyledim. Bu sırada silahını gördüm. 'Ağabey silah taşımaya başlamışsın' deyince, 'Avukat olduk lazım oluyor' dedi. O dönemde de bir avukat vurulmuştu. Bana bulabilirsem, iki tane daha silah istediğini söyledi. Ben de 'sorarım' dedim. Selçuk Özkan'a sordum, o da Kenan Özay'a sormuş.'

15-20 gün sonra Özay ve Özkan'ın silahları getirdiğini anlatan Şükre, 'Silahlar siyah poşet içindeydi. Ben görmedim. Siyah poşetin içindeki iki silahı Alparslan'a verdim' diye konuştu. Şükre, çapraz sorgusunda ise Arslan'ın kendisine Ankara'daki yargılama sırasında 'İnkar et, seni kurtarırım' dediğini, ancak bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

Üçok'un bilgisayarı silinmiş

'KARARGAHEVLERİ' yapılanmasına ilişkin soruşturmayı yürüten ve 'Askerlik işlemlerinde sahte çürük raporu' verdikleri iddia edilen çeteye yönelik operasyonda tutuklanan Askeri Savcı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un bilgisayarında, silinme yapıldığı yönünde izlere rastlandığı öne sürüldü. 'Çürük Çetesi' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, Üçok'un el konulan bilgisayarında oynama yapılıp yapılmadığının araştırılması için 10 kişilik bilirkişi oluşturdu. Yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda bilgisayarda silinme olduğu yönünde izlere rastlandığı belirtildi. Bilirkişinin raporu üzerine savcılığın bu yönde de soruşturma başlatacağı öğrenildi.