BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Arnavutluk’un AK Parti’si seçime hazır

Arnavutluk’ta 23 Haziran’da yapılacak seçimlere hazırlanan Yeni Arnavutluk Hareket Partisi, AK Parti’yi örnek alıyor. <br/>Rakiplerinden far...

Abone ol

Arnavutluk’ta 23 Haziran’da yapılacak seçimlere hazırlanan Yeni Arnavutluk Hareket Partisi, AK Parti’yi örnek alıyor.
Rakiplerinden farklı bir propaganda yöntemi benimseyen Yeni Arnavutluk Hareket Partisi (PLSHR), AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de gerçekleştiği reformları kendi ülkesinde uygulama vaadi ile seçim çalışmaları yapıyor.
Erdoğan ve AK Parti hakkında iki kitap hazırlayıp tüm Arnavutluk’a dağıtan partinin Tiran’da bulunan genel merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarıyla süslendi.
Henüz Başbakan Erdoğan’la tanışma fırsatı bulamadığını ifade eden Yeni Arnavutluk Hareket Partisi (PLSHR) Genel Başkanı Edmond Vlashaj, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Alman Başbakanı Angela Merkel’in de siyasetini incelediğini, ancak Türkiye Başbakanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Arnavutluk’un kalkınması ve yükselmesi için kendilerine örnek olarak aldıklarını ifade etti.
Vlashaj, bunun Arnavutluk halkının sosyal ve kültürel bakımdan İngiliz ve Almanlardan ziyade Türk kültürüne yakın olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

PROPAGANDA YÖNTEMİ ŞAŞKINLIKLA İZLENİYOR
Yeni Arnavutluk Hareket Partisi daha ziyade medya ve sosyal medya aracılığı ile halka ulaşmayı tercih ediyor. Tiran’daki dört katlı genel merkez binasında oluşturulan çalışma ofislerinde, sabah saat 07.00’den gece geç saatlere kadar çok yoğun bir çalışma gözleniyor. Özellikle Türkiye’de yüksek tahsil görmüş gençlerin öncülüğündeki çalışmalarla günlük olarak yayınlanan ve her gün 20 bin adet basılan 77 News gazetesi bütün Arnavutluk’ta dağıtılıyor. Bunun yanında 77 SMS mesajı gönderene, sembolik mana ifade eden bir şişe zeytin yağı, çalışma ve başarıyı sembolize eden bir kavanoz bal, başarıyı taçlandıran defne yaprağı ve partiyi anlatan broşürler ile partinin şarkısının bulunduğu bir CD gönderiliyor.
Arnavutluk’un bu yeni partisinin propaganda yöntemi diğer Arnavutluk partileri tarafından şaşkınlıkla izleniyor. Yeni Arnavutluk Hareket Partisi’nin bu hareketini engellemek için televizyon programlarında partiye karşı adeta gizli bir sansür uygulandığı ifade ediliyor. Bütün bu engellemelere rağmen Arnavutluk halkının büyük sevgisini kazanan partinin 23 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde başarılı olması bekleniyor.
(İHA)