BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ölen ve yaralananları unutmadılar

Gezi Parkı eylemlerinin 17'nci günü sona ererken, bir grup eylemci ölen, yaralanan ve canı yananlar için mum yakıp yarım saatlik sessiz oturma eylemi yaptı

Abone ol

Çevreden geçen vatandaşların da destek verdiği eylemin sonunda yaklaşık 5 dakika süren alkışlı protesto gerçekleştirildi.

Gezi Parkı’nın karşısındaki meydanda bir araya gelen yaklaşık 70 kişi, yere mum dizip yaktıktan sonra çevresinde oturdu.

Eylemciler adına konuşma yapan bir kişi, eylemi ölen, yaralanan ve canı yananlar için gerçekleştirdiklerini belirterek, "Eylemimiz herkese açıktır. Tek yapmanız gereken bir mum yakıp, sessiz şekilde protestonuzu gerçekleştirmeniz" dedi. Yaklaşık yarım saat süren sessiz protesto eyleminde, bazı eylemciler, Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen ve yaralanan kişilerin fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı bulunduğu dövizleri havaya kaldırdı. Çevreden geçen vatandaşların da oturarak destek verdiği eylemin sonunda yaklaşık 5 dakika alkışlı protesto gerçekleştirildi.

ÖLENLERİN ADINA FİDELER DİKİLDİ

İzmir’de, Gezi Parkı’na destek veren göstericiler eylemlerini çeşitli etkinlikler ile gecede sürdürüyor. Eylemin ilk gününden itibaren gösterilerde hayatını kaybedenler adına Gündoğdu Meydanı’nın çimlerinde küçük bir bahçe kuran göstericiler çeşitli fideler dikti. Kurulan serbest kürsüde bazı eylemciler düşüncelerini diğerlerine aktarırken, bazı göstericiler de amatör grupların yaptığı mini konserleri izledi. Şuana kadar kentte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.