BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Arınç’tan Tayyip açıklaması

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, fuarda geçen “Tayyip” kelimesiyle ilgili açıklamalarda bulundu....

Abone ol

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, fuarda geçen “Tayyip” kelimesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
GİMDES tarafından bu yıl 4. düzenlenen “Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı” CNR Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve çok sayıda davetli katıldı.

"AKLA BAŞBAKANIMIZ GELİYOR"
Açılışta bir konuşma yapan Bülent Arınç, fuarın isminde geçen “Tayyip” kelimesinin bazı kesimler tarafından yanlış anlaşılabileceğini belirterek, “Helal kelimesi, Tayyip kelimesi dini kavramlar. Bizim bir paradoksumuz var, bir çelişkimiz var. Helali anladık da, bu Tayyip neyin nesi diyebilirler. Çünkü Türkiye’de bu kelime kullanıldığında akla hemen sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan geliyor. İçimizde o kadar laikliği yanlış anlayan, yanlış yorumlayan ve particilikten gözlerinin içi kızarmış o kadar gafil insan var ki böyle güzel bir konferansın adına bakarak şunu söyleyebilirler; ‘Gördünüz mü yine bir konferansın içinde Başbakan’ın propagandasını yapıyorlar. Zaten Türkiye’de helal falan deyince bu yobazlar mutlaka parti propagandası yapmış’ demiş olabilirler. Türkiye’de dindar Müslümanlar çocuklarına isim takarken mutlaka Kuran’a bakarlar. O yüzden kimsenin kara propagandasına izin vermeden, ihtiyaç duymadan Helal ve Tayyib kelimelerinin anlamlarını çok iyi bilmemiz lazım. Tayyip kelimesi sağlıklı temiz kaliteli demektir. Sayın Başbakan ismini buradan alıyorsa ne mutlu. Demek ki ismiyle mütenasip olmuş. Şimdi bu dini kavramlar burada zikrediliyor olması tamamen dindar Müslümanların kabullerine bağlı bir şey. Günümüzdeki politikayla kesinlikle ilişkisi yok herkes derin bir nefes alsın” dedi.

"TÜRKİYE’DE LAİKLİK.."
Türkiye’de laiklik kavramının yanlış ve bağnaz bir şekilde yorumlandığını belirten Arınç, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, laik, sosyal bir hukuk devleti. Buna hiçbir itirazımız yok. Laik bir ülkede yasama meclisi kanun yaparken Kuran’daki bir ayeti kanun haline getiremez bunu da anladık. Ama laikliğin gerçek anlamda yaşandığı bir ülkede devlet dindarların taleplerini reddedemez, onların taleplerini gerçekleştirmek için özel sektöre destek verir. Ama yanlış bir laiklik anlayışı Türkiye’de helal haram kavramlarıyla Türkiye’de alay etti, hakaret etti, ‘bu da nereden çıktı, bu ülke şeriatla mı yönetiliyor’ şeklinde. Kendi ülkemi şikayet etme noktasında bunları söylemiyorum . Büyük alimler var içecekse şu, yiyecekse şu diğer ihtiyaçlar ise şunlar. Çünkü Kuran sünnet bu şekilde emretmiş denildiğinde bu laik devleti zedelemez, laikliği güçlendirir. Çünkü laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür. Laikliğe zorlayıcı bir devlet anlayışıyla laikliğe bakarsanız bir ülkeyi açık cezaevi haline getirirsiniz. Uluslararası sözleşmelerin içinde helal geçmişse veya dini ölçüleri anlatan bir kelime geçmişse bu dışişleri komisyonundan kolay kolay geçemezdi. Çünkü orada yılların yanlış laiklik anlayışını bağnaz bir şekilde konuşmaya çalışan insanlar bunun ne anlama geldiğini sorgularlar. Sorgulamanın sonunda da biz şeriat devleti değiliz deyip işin içinden çıkarlar. Önemli olan kazanmak değil mi? Her şey olsun ama bu kelimeler olmasın. Türkiye yıkılsın, Türkiye bitsin ama içinde Helal ve Tayyip kelimesi geçen bir şey olmasın diyenler çok şükür giderek azaldı. Birkaç tane kaldı. Artık helal gıdanın önü Türkiye’de açıldı” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasının ardından fuarın açılışını gerçekleştirdi. Arınç, daha sonra stantları gezdi.
(İHA)