BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.411,64
HABER /  MEDYA

Cüneyt Arcayürek'ten başörtü hakareti

Emine Erdoğan ve Hayrünisa Gül'ü rencide eden yazısıyla fırtınalar kopartan Cumhuriyet yazarı bu kez türbanlı vekil için kaleminden aşağılama akıttı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek başörtülüleri rencide eden yazısıyla tepki aldı.

Hayrünisa Gül ve Emine Erdoğan'ın türbanlarına yönelik aşağılamaları ile olay olan Cumhuriyet yazarı, bu kez türbanlı vekil ihtimali için yazdı.

Başörtülü kadınları "başı kapalı ama vücudunun her yeri oynak" diye niteleyen Arcayürek, türbanlı vekil için sinsi bir propaganda yapıldığı öne sürdü.

HER YERİ OYNAK

İşte Arcayürek'in o satırları;

"Şimdi de kılık kıyafet özgürlüğüdür diye başı kapalı, ama vücudunun her yeri oynak giysili kadınların yalnız halkı değil, laik devlet çağdaşlığını temsil eden Millet Meclisi’nde de boy göstermesi hazırlığı içinde.

Çağdaş kadın, laik kadın, başı açık kafası hür kadın... Türbanı yutturmak için ağzından düşmeyen kaba gerekçeler...
(...)
Öylesine sinsi propaganda işlettiler ki bakın çevrenize bir iki kişi dışında, türbanlı iki gözü, burnu ve ağzı açık kadını Meclis’te görmeye karşı olana pek rastlayamazsınız...
Eh nihayet eşi başı bağlı Meclis Başkanı Cemil Çiçek fetvayı verdi: “O olgunluğa eriştik!” dedi.

TAKKELİ SARIKLI, CÜPPELİ VEKİL

Meclis’te türbanlı kadın olacağına göre başı takkeli, sarıklı, cüppeli erkek vekil neden olmasın? Kadın –erkek eşitliğine aykırı değil mi bu?
Çoğu gitti azı kaldı. Ha gayret!"


Emine Erdoğan ve Hayrünisa Gül için inanılmaz hakaret

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek öyle satırlara imza attı ki okuyan şoke oldu. Arcayürek rencide eden tanımlamalar kullandı.
cüneyt-arcayürek-emine-erdoğan-ve-hayrünisa-gül-yazisi.20130905145855.jpg