BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

6 yaşındaki çocuk tanık olarak dinlendi

Boşandığı eşini öldürüp, cesedini Eyüp’te TEM Otoyolu kenarına attığı iddiasıyla yargılanan Sinan S.’nin 6 yaşındaki oğlu duruşmada tanık ol...

Abone ol

Boşandığı eşini öldürüp, cesedini Eyüp’te TEM Otoyolu kenarına attığı iddiasıyla yargılanan Sinan S.’nin 6 yaşındaki oğlu duruşmada tanık olarak dinlendi.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ’Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sinan S. ve taraf avukatlar hazır bulundu. Sanığın daha önceki ifadesinde cinayet esnasında arka koltukta uyuduğunu söylediği oğlu B.S. (6) tanık olarak dinlenmek üzere duruşma salonuna alındı. Sanığın avukatı Volkan Özgürbüz tanık B.S.’nin yaşının küçük olduğu bu nedenle oturumun kapalı olması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tanığın dinleneceği konu ve konumunu gerekçe göstererek talebi reddetti.
Babasının bir önceki duruşmadaki ifadesinin aksine araçta uyumadığını söyleyen B.S., “Arabada babam fren yapınca annem alnından hafifçe yaralandı. Yemek yedik daha sonra hastaneye gittik. Götürüldüğüm yerde benim de ağzıma baktılar. Muayene ettiler. Babamın anneme vurduğunu hiç görmedim. Annemin ‘Bu ş…. oğlunu, bu p… oğlunu al’ diye söylediğini duydum. ‘Annem babama ‘ş… artık sen benim kocam değilsin. Artık ben başka koca buldum’ şeklinde sözler söylediğini duydum” dedi.
B.S.’ye annesinin babasına yönelik söylemiş olduğu sözlere babasının ne cevap verdiği sorulunca, “Babam anneme ‘Eğer ayrılırsak oğlum da benimle yaşar’ dedi. Annemle babam eski evimizde de boşanmışlardı” dedi.
Mahkeme Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahale ve mazeret talebiyle dilekçe gönderdiğini ifade ederek katılma talebini kabul etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
Öte yandan duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki alanda bir araya gelerek cinayetle ilgili basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı Aysel Özkoç yaptı. Gülşah Sarcan’ın kocası tarafından öldürülmesinin üzerinden tam 9 ay geçtiğini ifade eden Özkoç, ‘’Bizler bir kez daha hesap sormak için buradayız. Gülşah 2 Ocak 2013 tarihinde yıllarca şiddet gördüğü için boşandığı eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Bedeni tem otoyoluna atıldı. Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak adaletin yerini bulması ve katilin en ağır şekilde cezalandırılması talebiyle buradayız.’’dedi.
(İHA)