BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan Paşalara müthiş övgü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaşanan terör saldırılarını değerlendirerek bu konuda yapılması gerekenleri açıkladı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çukurca'da 24 şehidimizin ardından başlatılan operasyon hakkında iddialı konuştu. Komutanların yemek yemeden operasyonun başında olduğunu anlatan Arınç, "kendilerini siper etmiş durumdalar" diye konuştu.

Arınç komutaların kararlılıklarını da "Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımız, bu işi bitirmeden Ankara'ya dönmemeye, evlerine gelmemeye adeta söz verdi" şeklinde ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde düzenlenen MODEF EXPO Fuarı’nı ziyaret etti. Arınç, hükümet olarak terörle mücadelede çok kararlı olduklarını ifade etti. "Bu felaketten ülkemizi kurtaracağız" diyen Bülent Arınç, sözlerini söyledi:

İNFİALİMİZİ DAHA ÇOK ARTIRDILAR

"Bu terörün kökünü kurutmak hükümet olarak bizim görevimiz. Başka hiç bir çaremiz yok. Çılgınca işler yapıyorlar. 24 gencecik askerimizi vatan toprağına düşürenler, infialimizi daha çok artırdılar. Ama biz terörle mücadeleyi akılcı yöntemlerle yürütmekteyiz. Halkın hissiyatı çok makul ve anlamlıdır. Evlerimize bayraklar asıyoruz, teröre lanet yürüyüşleri düzenliyoruz. Ama hükümet olarak biz bu işi bütün kaynaklarıyla bitirmek mecburiyetindeyiz.

KENDİLERİNİ SİPER ETMİŞ DURUMDALAR

Şu an Genelkurmay Başkanımız ve bütün kuvvet komutanlarımız evlerine dönmedi. Eşleriyle aynı sofrada yemek yemeden bu harekatın başındalar. Kendilerini siper etmiş durumdalar. Yurt içi ve yurt dışı bağlantılarıyla terörü ininde vuruyorlar. Şu anda askerlerimiz yurt içinde bütün noktalarda, yurt dışında yani sınırda aldığı yetkiyi çok iyi bir şekilde kullanarak, artık bu örgütü bölünme, parçalanma ve yok olma noktasına doğru son vuruşu yapmak üzere bütün gayretleriyle çalışıyorlar.

ALLAH O ASKERİMİZİ VE KOMUTANLARIMIZI HER TÜRLÜ KAZA VE BELADAN KORUSUN

Allah o askerlerimizi, komutanlarımızı her türlü kazadan, beladan korusun. İnşallah görevlerini bir an önce bitirerek, Türkiye’ye büyük bir övünçle, gururla dönmeyi Allah nasip etsin. Cenabı hak bütün askerlerimizi, polislerimizi ve vatandaşlarımızı korusun. Onlar büyük bir azim ve inançla terörün Türkiye’den kovulması ve yok olması için gayret ediyorlar. Millet olarak biz de onları sonuna kadar destekliyoruz."

ADETA İŞİ BİTİRMEDEN EVLERİNE GELMEMEYE SÖZ VERDİLER

Arınç, Bursa Atatürk Caddesi'ndeki Çetinkaya Mağazası'nın açılışında yaptığı konuşmada, komutanlara övgüler yağdırdı.

Arınç, askerlerin, polislerin ve bütün güvenlik kuvvetlerinin, eşkıyayı ininde boğmak için harekete geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere bütün kuvvet komutanları ve polisin başındakiler, şu anda hem yurt içinde hem de topraklarımızın dışında büyük bir faaliyet içinde. Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımız, bu işi bitirmeden Ankara'ya dönmemeye, evlerine gelmemeye adeta söz verdi. Allah'ın izniyle bu acılar en kısa zamanda feraha kavuşacak. Memleketimiz, bu güzel cennet vatanımız huzur içerisinde güvenlik içerisinde, en kısa zamanda sükunete kavuşur.

Elbette bu şehitlerin sahibi olan millet olarak, çok üzülüyoruz, gözyaşı döküyoruz, infialimizi gösteriyoruz. Bunlar hep doğru, yerinde ve haklıdır. Ama bütün bu acılarımız bize vazifemizi unutturmamalı. Onun için de çalışacağız, ülkemizin büyümesi ve kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Bursa ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi için gerekeni yapacağız. İnegöl'den geldim, şu anda yüzden fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İnegöl kazanacak, Bursa kazanacak ve Türkiye kazanacak.''