BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan MHP'ye duygusal çıkış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergeleri hakkında konuştu.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , MHP 'nin, Anadolu Ajansı ve TRT ile ilgili hakkında verdiği gensoru önergesini geri çektiğini anımsatarak, ''Mutlaka versinler, vermezlerse gücenirim. Mutlaka Anadolu Ajansı ve TRT ile ilgili gensoru önergesini de bekliyorum. Hiçbir ciddiyeti olmamasına rağmen en azından iki güzide kurumun ne yaptığını, nasıl yaptığını Genel Kurul'a anlatma imkanı bulacağım'' dedi.

GÖZYAŞLARIMLA DALGA GEÇTİNİZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefet milletvekillerine, ''İftiraların altında kalacaksınız, ilahi adalet sizi mahcup edecek. Benim gözyaşımla alay etmeye ne hakkınız var? Benim sözlerimin başını, sonunu kırparak, kendinize malzeme yapmaya ne hakkınız var?'' diye seslendi. Arınç, MHP'nin, ''terör ve bölücü terör örgütüyle ilgili yaptığı açıklamalarla terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin moral ve azmini zayıflattığı'' iddiasıyla hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuştu.

MHP'nin, Anadolu Ajansı ve TRT ile ilgili hakkında verdiği gensoru önergesini geri çektiğini anımsatan Arınç, ''Neden birinci önerge çekildi denildiğinde, bana verilen cevap; arkadaşlarımız, saat 19.00'a kadar mutlaka bu konu üzerinde görüşmek istiyorlar'' dedi.

MHP'nin bu önergeyi daha sonra vermeyi düşündüğünü ifade eden Arınç, ''Mutlaka versinler, vermezlerse gücenirim. Mutlaka Anadolu Ajansı ve TRT ile ilgili gensoru önergesini de bekliyorum. Hiçbir ciddiyeti olmamasına rağmen en azından iki güzide kurumun ne yaptığını, nasıl yaptığını Genel Kurul'a anlatma imkanı bulacağım'' diye konuştu.

ELEŞTİRİ DEĞİL, YALAN SÖYLEDİNİZ

Arınç, MHP için saat 19.00 meselesinin önemli olduğunu, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin, büyük bir süratle arka arkaya hakaretlerini sıraladığını, kişilik hakkına tecavüzde bulunduğunu söyledi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Saat tam 19.00'da Yeniçeri bitirdiğinde, arkadaşları onu hararetle kutladı. Kimi saati, kimi telefonları gösterdi. Ben de kendilerini kutluyorum, saat 19.00'a kadar bu başarıyı gösterdiler ya ölseler de gam yemesinler. Demek ki saat 19.00'da kadar BDP'nin söz hakkını da alarak, konuşmalarını yetiştirdiler. Düşünceleri şu; herkes dinleyecek, kabul edecek, herkes bana küfredecek, onları alkışlayacak, gelsin oylar, saat 19.00'a kadar konuşma bitti. Siz sadece burada mı konuşuyorsunuz? Genel Başkanınız her gün grupta konuşuyor, her gün mitinglerde aynı şeyi söylüyorsunuz, her gün parti kongrelerinde herşeyi söylüyorsunuz. Bütün bunları söylüyorsunuz da ne oluyor; millet size inanıyor mu yoksa millet bu politikaları destekliyor, bu hükümete mi güveniyor?

Bana hakaret ettiniz, eleştiriler ötesinde yalan söylediniz, sözlerimi çarpıttınız. Ama bunun karşılığında size bir tek şey söyleyeceğim, ikiniz de daha sonra Aytun Çıray da dini referanslar vererek, sözlerinizi güçlendirmek istediniz. Ben 'Hasbunallahu ve ni'mel vekil' diyorum, 'el hayaü minel iman' diyorum...''