BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülke PKK'ya teslim ediliyor!

Anadilde savunma hakkı gündeme gelince MHP'den de tepki gecikmedi. MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/ANKARA -İNTERNETHABER- Anadilde savunma hakkına karşı çıkan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "PKK'nın istediği oluyor" dedi.

Bu konudaki görüşlerini İnternethaber'le paylaşan Lütfü Türkkan şunları söyledi:

BAŞBAKAN İNSANLARI KANDIRIYOR

"Bir taraftan idamı gündeme getireceksiniz bir taraftan cezaevlerinde açlık grevi yapanların taleplerinden biri olan anadilde savunma hakkını meclise getireceksiniz. Bu hiç samimi değil. Başbakan insanları kandırıyor. Bir taraftan insanlara tepki gösteriyorsunuz, yok rejime ihtiyacınız var, yok kilo aldınız diyorsunuz bir taraftan örgütün isteğini yerine getiriyorsunuz, bu olur mu?"

ÜLKE PKK'YA TESLİM OLUYOR


Anadilde savunmayı yerine getirenler PKK'nın taleplerini yerine getirmek için bunu yapıyor. Diğer taraftanda aklı sıra açlık grevi yapanlara hakaret ediyor. Milleti hakaret ederek oyalarken Oslo'da PKK'ya verdiği sözleri yerine getiriyor. Ülke adım adım terör örgütüne teslim oluyor."

BAŞBAKAN MHP'NİN TABANINA YEŞİL IŞIK YAKIYOR

İdam konusunda Başbakan'ın samimi olmadığını düşünen Türkkan bu konuda da şunları söyledi:

"İdam girişimi MHP'nin tabanına yönelik oy çabasıyla yapılmış bir girişimdir. Abdullah Öcalan'ı idamla yargılamak zaten mümkün değil, ikincisi Avrupa Birliği açısından da bu mümkün değil. Gündemi değiştiriyor. Bir ara kürtaj dedi, şimdi idam diyor."

Açlık grevlerinin sonucunun ne olacağına dair de fikrini söyleyen Türkkan, sonç belli diyor ve ekliyor:

"PKK'nın taleplerini takır takır yerine getirirler. Bu işin sonucu bu olur." 


twitter.com/nsrnylmz

nesrin.yilmaz@internethaber.com