BIST 10.211
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.472,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na yeni isim!

Bülen Arınç, Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde söylediklerini eleştirdi ve CHP liderine yeni bir isim buldu

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, yeni isim buldu.

Arınç, ''Her gittiği yerde Ankara'da söylediğini şaşırıyor. Orada başka türlü konuşuyor, buraya gelince ayılıyor. 'Ya ben öyle söylemek istememiştim' diyor. Çark ediyor. Onun için adını 'çarkçı'ya çıkardılar, her gün yeni çark etmelerle... '' dedi.

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ''Sümbüllü Bahçe Konağı''nın açılışına katıldıktan sonra Emek Mahallesi'nde düzenlenen ''Nokta Mitingi'nde konuşan Arınç, Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde yüzde 25'in üzerinde oy almayı hedeflediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmaktan bahsetmediğini belirten Arınç, ''Yüzde 25'in üzerine çıkarsam Baykalcıların şerrinden kurtulurum, diye hesaplıyor sadece. Hedefi bu, çünkü emek sarf ederek işbaşına gelmedi. Alnının teriyle genel başkanlığı kazanmadı. Baykal'ın başına bir iş getirdiler, bunlar kapı kapı her gün yedi defa kapısına koştular. 'Sen bizim büyüğümüzsün, seni çok seviyoruz, ne olur dön gel' diyorlardı'' diye konuştu.

"HAYDAN GELEN HUYA GİDER"

Kılıçdaroğlu'nun, gazetecilerin ''Aday olacak mısınız'' sorusuna, ''Hayır, haşa aday olmayacağım'' dediğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Üç defa, beş defa, yedi defa söyledi. Sonra tezgah hazırlandı, akşam söylediğini sabah unuttu. 'Ben de genel başkan adayıyım' dedi. Birisini gönderdiler, birisini getirdiler. Arkadaşlar, böyle bir partide haydan gelen huya gider. Ne olmuş peki, genel başkan olmuş. Peki o adam yüzde 22'lerde kalıyordu, ben de yüzde 25'in üstüne çıkarsam, bunların hepsinin hakkından gelirim, parti de bana kalır, diye çalışıyor.''

"ADINI 'ÇARKÇI'YA ÇIKARDILAR"

Kılıçdaroğlu'nun her gittiği yerde hava, su ve para dağıttığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Her gittiği yerde Ankara'da söylediğini şaşırıyor. Orada başka türlü konuşuyor, buraya gelince ayılıyor. 'Ya ben öyle söylemek istememiştim' diyor. Çark ediyor. Onun için adını 'çarkçı'ya çıkardılar, her gün yeni çark etmelerle... Bu bir zavallı duruştur, bir siyasetçiye yakışmaz. Bizim genel başkanımız öyle değil, biz böyle değiliz."

AK Parti'nin gücünün Türkiye partisi olmasından geldiğini belirten Arınç, 81 ilin 80'in de milletvekilleri bulunduğunu dile getirerek, ''CHP'nin 26, MHP'nin 35, BDP'nin de 5 ilde milletvekili var. Hamdolsun ülkenin her yerinde güçlüyüz ama hepsinin geçmişinde ne yaptığı bugün ne söylediği çok açık. Tek başımızayız. Allah bu partiyi hep birinci yaptı. Bugün Başbakanımız diğer parti liderlerine meydan okuyor, diyor ki; 'birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım.' Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli ve ey diğerleri, 'siz aynı şeyi söyler misiniz' diyorlar, kulaklarını tıkıyor adamlar, duymak istemiyor'' dedi.